Pilota memuāri.

Siltummainis.

Siltummainis.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ir patīkami vērot kompetenču, prasmju un zināšanu līmeņa nemitīgu pilveidošanos.
Viņdien šancē pieskatīju bērnus, kuri, acīmredzot, nav draugos ar stacionārajām urbjmašīnām un elementāru drošības tehnikas prasmju apjomu;
Šodien visu dienu aizņēma IKEA skapja montāža, otrdien jau EUROHEAT siltumpūtēji K&R servisā jāpieslēdz.
Un vēl. Pēc pirmajiem testiem un līdz ar WINE atklāšanu priekš paša, Windows [10] ir beidzis pastāvēt manā redzeslokā, un, parādot lielu fakuci Microsoftam, uz nākamā kompja griezīsies vai nu Zorin vai Mint.
Kapēc? Jo WINE spēj reālajā laikā tulkot WIN <---> LINUX komandas un līdz ar to ļauj griet vecos Win softus. 2006 AutoCADu, pat SprintLayout un PCAD!! Sou. Fak windoze. Fak you. I'm out. *drops mic*

We learn as we go.

Un jūs droši vien jautāsiet, kas tas tāds - NITINOLs?
  • Jautājums ne par tēmu, bet kāpēc AutoCAD 2006 nevis 2016? Tikai tikko esmu sācis apgūt šo vidi 2D režīmā, kur nu vēl 3D, tāpēc tāds, iespējams, retardēts jautājums - kāpēc...?
    • Ir, ir par tēmu! :)
      Galvenokārt, jo ACAD 2006 (patiesībā visi no 2000-2008) nav apkrauti ar nevajadzīgiem navarotiem un līdz ar to burtiski lido, arī uz veciem un relatīvi arhaiskiem dzelžiem. Vienkāršs, noslīpēts interfeiss. Un visfeināk ir izmantot tieši 2D vidi.
      3D darbiem un lietām gan burtiski uzreiz iesaku SolidWorks. Tie abi patiesībā ļoti veiksmīgi var saspēlēties, jo autocads agrīnās versijās un vispār nekad nav bijis sevišķi ērts un pateicīgs 3D lietām.

  • Es Tev pilnīgi piekrītu par Linuxi, es arī plānoju nākotnē uz to pāriet pilnībā, ne tikai tīkla un kodēšanas lietām. Tomēr noteikti bez Wine, jo, nez, man tas ir kā no Žiguļa pārsēsties uz škodu, bet, nu stūri un instrumentu paneli paturēt, jo, redz pierasts. OK, AutoCADu un PCADu es pats arī lietoju (un arī abus 2006, hehe), bet arī tikai tā dēļ, ka pierasts, ne tā dēļ, ka nebūtu alternatīvu. OK, ACADam uz Linukša es nezinu īsti opensource alternatīvas, jo, ja godīgi, vienkārši neesmu to meklējis. 10 gadus vecais PCADs ir jānorauj podā, tā vietā lietojot KiCADu, kurš strādā uz visām platformām ar daudz lielākām iespējām un ir opensource. Tomēr vēl pagaidām pie PCADa mani tur tie desmiti bibliotēku, simti elementu un daudzie projekti, kuri man ir sazīmēti gadiem ar to strādājot, kā arī tas, ka man visam sataisīti shortcuti, pēc kuriem pirksti paši sniedzas kā geimeriem tie sniedzas pēc WASD. (BTW, ja Tev ir kādas iemaņas ar PCADu, nah Tev tas Sprint Layout sūds ir vajadzīgs? Lai skatītu krieveļu sazīmētās plates?) Nu, ja neskaita šīs divas programmas, personīgi mani nekas cits pie WIN vairs nesaista, jo plaši lietojamās programmas ir vai nu ar ar multiplatformu atbalstu vai weba risinājumi.
Powered by Sviesta Ciba