Pilota memuāri.

Slavik, davaj dziesmu CCCP inženieriem!

Slavik, davaj dziesmu CCCP inženieriem!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Protams, pašos pamatos ideja pielāgot miera laika sērkociņu un cigarešu fabrikas tā, lai kara laikā tajās ar tām pašām iekārtām un darbaspēku varētu ražot patronas, iespējams, kādam šķiet ģeniāla, taču, ja jāsaskaras ar operāciju zāles lampu, kurai 'tikai' jānomaina spuldzītes, izrādās ka arī tā ir bāzēta uz ģeniālas idejas - davaj, izmantosim Moskvič lukturus! Var tikai apbrīnot padomju inženieru ģenialitāti, universālo pieeju un kā-caur-dirsu ražošanas kvalitāti. Rūpnīcā droši vien pusi kontaktu alvas nozaga, tāpēc nevienai no spuldzēm tās nav gana, kontakti apdeg ka-vai-nu, un, protams, NEKO citu tur vietā iebāzt nevar. Brīnums, ka tādas spuldzes vispār vēl kaut kur var dabūt.

Labi, ka tā ir veterinārā klīnika.
  • http://anlazz.livejournal.com/100782.html
  • (Anonīms)
    Kontaktu alva atgādina kaut kur dzirdētu stāstu, ka, šķiet VEF kaut kādus aparātus deva likt kopā cietumniekiem, bet tur bija kaut kāda specifiska lode, kurai naskie vīri atrada labāku pielietojumu - no tās varēja iegūt spirtiņu. Bet aparātus salodēja ar "parasto", kas, protams, nebija piemērota un tad arī dirsā darbs un materiāli.
    • Un sasaucas ar kādreizējās VEF darbinieces stāstu par to, ka dažu telefonu centrāļu mezglus deva lodēt cietumniekiem, kur rezultātā viss bija salodēts tādā dirsā, ka pēc tam nācās visu to produkcijas daļu vēlreiz pārlodēt kvalificētam darbaspēkam.

      CCCP, vienā vārdā sakot.
Powered by Sviesta Ciba