Pilota memuāri.

Masters of limitation.

Masters of limitation.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pamazām vajadzība pēc [sava] transporta sāk kļūt spiedīga. Gluži vienkārši nav iespējams zolīdi nosegt tās distances un attālumus, kurus jānosedz, dzīvojot ārpus pilsētas, bet nemitīgi esot spiestam nokļūt tur, kur transports tolkam nekursē, bet vellis nesniedz.

Vienlaikus joprojām neuzticos iekšdedzes dzinējiem un visam, kur kāda teikšana ir CSDD. Tiesību pagarināšana ir lielisks piemērs. 22Eur par medicīnisko izziņu un vēl 21Eur par apliecības pagarināšanu. Summāri - 45Eur par neko. Par to visu es pēdējā laikā domāju ĻOTI daudz. Smieklīgi sanāk. Tiesības pārvietoties. Tiesības ēst, dzert, gulēt un tā tālāk. Un neviens pat lāga nevar pateikt kopējās auto izmaksas mēnesī. Vellim, piemēram, tie ir 50Ls (70Eur) gadā. Max.

Man ir problēmas ar regulējumiem. Likumiem, noteikumiem, ierobežojumiem, normām. Un K-PAX: The Trilogy, ko šobrīd lasu, šīs sajūtas tikai pastiprina. Sirdī, for lack of a better word, tu esi un paliec anarhists no citas planētas, kuram tik daudz kas no šeit notiekošā vienkārši nav saprotams, kaut pašam nākas iet caur šīm pieredzēm, vienlaikus cenšoties graut un noārdīt visus likumus un robežas, kas vēl atlikuši.
  • Es tiešām neesmu skaitījis.. :D

    Bet nu, ja rēķinām, tad ikgadējie izdevumi:

    Ikgadējā nodeva - http://www.csdd.lv/lat/par_csdd/nodevu__nodoklu_un_naudas_sodu_nomaksa/transportlidzeklu_ikgadeja_nodeva/nodokla_gada_likmes/?doc=649 Nu normālam auto ap 150€ sanāk
    Apskate - kaut kādi 30€ laikam bija
    OCTA - man tagad lētāko uz gadu rāda 61,04€, bet nu tās cenas ļoti atšķiras atkarībā no BM klases un citiem parameteriem.

    Tālāk...

    Riepas - nu komplekts kaut kādu R15 sākas ap 150€. Protams, foršāk uzreiz noprikt auto ar abiem komplektiem vai labām M+S, tās pāris gados nobraukt un notirgot auto ar visām plikajām riepām, lai jaunais saimieks domā. :D Cik var nobraukt ar vienu komplektu - es īsti nezinu, nav vēl sanācis.

    Eļļa, filtrs un vēl kaut kādi sīkumi - ik pēc 15-20Mm - ja nav baigi liels motors, tad nu kādi 40€.

    Nu tas tā, tālākais jau vairs nav aprēķināms, jo ir atkarīgs gan no auto stāvokļa, gan tā, cik konkrētajam modelim maksā daļas, no tā, cik sarežģīti tas remontējas, vai tu to remontē pats, vai servisā. Ja servisā, tad vai kaut kur Rīgas centrā, vai laukos. Tāpat arī vienkārši no tavas attieksmes - vai gribas, lai viss ir perfekti, vai arī pietiek ar to, ka nekas nost nekrīt. :D

    Te tā gradācija tiešām ir milzīga. Bet nu tādam mazās vai vidējās klases auto ap 20 gadu vecumu (šajā man kaut kā vislabāk ir sanācis orientēties), ja tas ir iegādāts puslīdz labā stāvoklī, un tas nav kaut kas ekskluzīvs, tad šī stāvokļa saglabāšanai nevajadzētu izmaksāt vairāk par kādiem 250-300€ gadā. Ja tā ir, tad jādomā, vai nav izdevīgāk tirgot nost un ņemt ko citu.

    Kaut kā tā. Bet nu tie ir tikai mani aprēķini. Neesmu baigais pedants un man laikam svarīgāk ir nokļūt no viena punkta citā, nekā mīlēt auto.
    • +

      Oukēj, tencinu! :)
    • Plus, kā ar visu, arī uz jebkuru transportu es skatos kā uz ilgtermiņa kapitālieguldījumu, tobiš, ne uz pāris gadiem un tad nākamo.
      • Ja tu pērc uzreiz kaut ko normālu un ilgtspējīgu, tad jā, šis ir pareizais piegājiens.

        Bet ja dara tā kā līdz šim es - man no tiem 11 autņiem laikam tikai pāris ir bijuši dārgāki par 400Ls pirkšanas brīdī, tad tur kaut ko baigi ieguldīt jēgas ir visai maz. Interesantāk pabraukt bišķi un tad, līdzko kaut kas sāk pamatīgi besīt, tirgot nost par cenu, kas bieži ir ļoti tuva pirkšanas cenai, un ņemt nākamo. :D
Powered by Sviesta Ciba