algadzis ([info]algadzis) rakstīja,
@ 2012-03-31 22:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
2011. gada ienākumu deklarācija
Vēlreiz pieteicos fiksētajam nodoklim arī uz šo gadu. Nesapratu, vai man tas jādara katru gadu, bet es to izdarīju. Tad saņēmu VID vēstuli, ka fiksēto man maksāt ir atļauts. Tas notika tikai šogad, un pats par sevi nav slikti, jo sniedz daudz vairāk informācijas.
Vēstulē ir rekvizīti kontam, uz kuru jāmaksā un - pārsteigums - rekvizīti ir sarakstīti nepareizi!
Pie konta ir ierakstīts Valsts kases reģistrācijas numurs, bet konta numurs tā vietā ir pie "bankas". Labi, ja neviens šogad neko nesajauca maksājot. Toties pietrūkst visās bankās obligātā lauka "Informācija saņēmējam", ko arī derētu pievienot.
Starp citu, tajā lapā, kuru es norādīju iepriekš, kur rakstīti konti, tagad konti ir pieejami PDF failos. Paldies, VID, paldies, ka padari dzīvi vieglāku.

Iesniedzu arī deklarāciju par pērno gadu. Biju jau aizmirsis, ka iesniegšana nemaz nestrādā Operā (kas ir labākais interneta pārlūks). Deklarāciju tagad var iesniegt no 1. marta līdz 1. jūnijam, un nodokļus samaksāt līdz 16. jūnijam. Vēl viena izmaiņa - fiksētais nodoklis tagad ir precīzi 5%. Droši vien iepriekšējā sistēma bija pārāk sarežģīta vieniem no tiem ļaudīm, kuriem katrā referendumā jāatgādina, ka par ir par un pret ir pret. Lai nu kā - tagad ir 5%, tātad mazāk nekā iepriekš, kaut arī tagad "fiksētais nodoklis" vairs neatbilst nosaukumam.

Biju jau aizmirsis, ka deklarācija jāapstiprina, nospiežot sarkano, nejēdzīgo nieciņu:

Tad izrādījās, ka deklarācija ir jāparaksta, bet es nezināju, kā. Izrādījās bija jāatrod visu šo laiku uzglabātais .SIG fails ar elektronisko parakstu.
sig
Nezinu, kas būtu, ja es to neatrastu, jo šoreiz nekādu lauku, kurā šo failu varētu pieprasīt, es neredzēju. Lai nu kā, atradu un pievienoju, tā deklarācija arī šogad ir iesniegta.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?