(no subject) @ 05:13 pm
| | Add to Memories | Tell A Friend
Pastaiga |
|
|
October 3rd, 2009CommentsNav baigi sāļš? Ir tie vieni Latvijas kazas sieri (tagad neatceros, kā sauca firmu, bet viņiem, ir, piemēram, "Te Tas Kazas Siers" burciņās eļļā, kas ir daudz par sāļu.
(Reply to this)
(Thread)
tas, kas ir eļļā, vispār nav nekāds siers, salīdzinot ar vikšeru ražojumu. svaigais ir drusku sāļāks, kā jau svaigais, bet arī bez tās latviešu kazas sieriem raksturīgās kūts smakas, ļoti izsmalcināts, bet mīkstais garšo labāk par franču sieriem.
Nē, nē, par to eļļu es pieminēju tikai tāpēc, ka firma tā pati - ar baltu kazas logo. Viņiem arī svaigais kazas siers ir nežēlīgi pārsālīts, visu kluci dabūju izmest. Būs jānomēģina.
līcīšu? nē, vispār ne tuvu. tas cietais, sāļais vispār ir kaut kāds pārpratums. vēl tie smērējamie ir kaut kā ēdami (kas vispār nav siers, bet kaut kāda siera masa), bet ar vikšeru sieriem grēks salīdzināt.
Jā, līcīšu! Man liekas, šis vai kaut kas ļoti līdzīgs. Likās nežēlīgi pārsālīts, mēģināju visādi - gan ar tomātiem, gan salātos likt klāt, bet man neiepatikās.
http://www.licisi.lv/files/Image/DSC000
(Reply to this)
(Parent)
ja nu gadījumā tu meklēsi, viņi ir ritulīšos, baltā papīrā ar uzdrukātiem stereotipiska, caurumota siera gabaliņiem
Es obligāti meklēšu, es jūku prātā dēļ kazas siera (sevišķi ir tādi kaut kādi importa sieri, kas vīnā mērcēti, balti kā kokosrieksts, bezmaz caurspīdīgi, bet toties 15 Ls kilogramā).
(Reply to this)
(Parent)
es pat teiktu, ka tas svaigais ir oriģinālāks, latviskāks, bet mīkstais ir tāds klasisks. es neorientējos kazas sieru šķirnēs, lai varētu pateikt, kam tas līdzinās, bet nu pēc garšas tas ir saldens, vidēji stiprs (gan dēļ kazas piena specifiskās garšas, gan dēl pelējuma), struktūra ļoti krēmīga, garoziņa stingra.
(Reply to this)
(Parent)
|
Powered by Sviesta Ciba |
Pastaiga |
|