Pastaiga


October 3rd, 2009

(no subject) @ 05:13 pm

Meklējiet z/s "Vikšeri" kazas sieru - gan mīkstais, gan svaigais ir izcili! Vienkārši ārprātīgi. Ir gan tirgū, gan mazajā siera veikalā uz Avotu ielas!

 

Comments

 
From:[info]diana
Date: October 4th, 2009 - 10:24 am
(Link)
Nav baigi sāļš? Ir tie vieni Latvijas kazas sieri (tagad neatceros, kā sauca firmu, bet viņiem, ir, piemēram, "Te Tas Kazas Siers" burciņās eļļā, kas ir daudz par sāļu.
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: October 4th, 2009 - 03:16 pm
(Link)
tas, kas ir eļļā, vispār nav nekāds siers, salīdzinot ar vikšeru ražojumu. svaigais ir drusku sāļāks, kā jau svaigais, bet arī bez tās latviešu kazas sieriem raksturīgās kūts smakas, ļoti izsmalcināts, bet mīkstais garšo labāk par franču sieriem.
From:[info]diana
Date: October 4th, 2009 - 03:17 pm
(Link)
Nē, nē, par to eļļu es pieminēju tikai tāpēc, ka firma tā pati - ar baltu kazas logo. Viņiem arī svaigais kazas siers ir nežēlīgi pārsālīts, visu kluci dabūju izmest. Būs jānomēģina.
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: October 4th, 2009 - 03:27 pm
(Link)
līcīšu? nē, vispār ne tuvu. tas cietais, sāļais vispār ir kaut kāds pārpratums. vēl tie smērējamie ir kaut kā ēdami (kas vispār nav siers, bet kaut kāda siera masa), bet ar vikšeru sieriem grēks salīdzināt.
From:[info]diana
Date: October 4th, 2009 - 03:44 pm
(Link)
Jā, līcīšu! Man liekas, šis vai kaut kas ļoti līdzīgs. Likās nežēlīgi pārsālīts, mēģināju visādi - gan ar tomātiem, gan salātos likt klāt, bet man neiepatikās.
http://www.licisi.lv/files/Image/DSC00020.JPG
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: October 4th, 2009 - 03:31 pm
(Link)
ja nu gadījumā tu meklēsi, viņi ir ritulīšos, baltā papīrā ar uzdrukātiem stereotipiska, caurumota siera gabaliņiem
From:[info]diana
Date: October 4th, 2009 - 03:42 pm
(Link)
Es obligāti meklēšu, es jūku prātā dēļ kazas siera (sevišķi ir tādi kaut kādi importa sieri, kas vīnā mērcēti, balti kā kokosrieksts, bezmaz caurspīdīgi, bet toties 15 Ls kilogramā).
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: October 4th, 2009 - 03:24 pm
(Link)
es pat teiktu, ka tas svaigais ir oriģinālāks, latviskāks, bet mīkstais ir tāds klasisks. es neorientējos kazas sieru šķirnēs, lai varētu pateikt, kam tas līdzinās, bet nu pēc garšas tas ir saldens, vidēji stiprs (gan dēļ kazas piena specifiskās garšas, gan dēl pelējuma), struktūra ļoti krēmīga, garoziņa stingra.

Pastaiga