Stopwatch hearts -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi
> Pajautā man.

Februāris 16., 2023


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
23:02

(11 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]alefs
Date:17. Februāris 2023 - 23:58
(Link)
:) Un tie datortapinātie bakalaura darbi raisa drūmas prognozes par studiju procesu un sagaidāmajiem iznākumiem tuvākajā nākotnē.
[User Picture]
From:[info]riitarasa
Date:18. Februāris 2023 - 11:43
(Link)
Jā, es tā sapratu. Vienīgais, kas man patika, ka matemātikas skolotājs teica, ka rēķinot uzdevumus ar čata palīdzību skolēni saņemot apmēram tādas pašas atzīmes kā tad, ja rēķina paši, jo čats tiem iesniedz kļūdainas atbildes, jo netiek galā ar formulām. :)
[User Picture]
From:[info]snark
Date:20. Februāris 2023 - 09:47
(Link)

Par spīti tam, ka akadēmiskajos darbos ūdens liešanai un balasta sekcijām nebūtu jābūt, tās tur tomēr ir. Un tādos gadījumos, jo īpaši, ja darbu raksta angliski, ir ērti palūgt uzrakstīt īsu kopsavilkumu par tēmu X, izmantojot akadēmisko stilu, bet pēc tam paņemt atsevišķus teikumus no uzrakstītā - kaut vai tāpēc, lai tiktu vaļā no stila un teikumu konstrukcijas neveiklībām, kādas neizbēgami rodas, rakstot svešvalodā. Uz to var lūkoties kā uz autoram dotu iespēju fokusēties uz patiešām būtisko, kopsavilkumu un noslīpēšanu atstājot asistenta ziņā.

Es spēku izsīkuma brīžos šādi reizēm rīkojos korporatīvajā vidē, iedodot kaut kādu (piemēram) izfantazētu reāla KPI vērtību, paskaidrojot, ka tas ir (piemēram) pasliktinājies kopš iepriekšējās reizes, norādu uz ko šis KPI attiecas, un palūdzu uzrakstīt 2-3 teikumu kopsavilkumu - protams, norādot, uz kādu nozari rakstāmais attiecas. Nu, un no šiem 2-3 teikumiem parasti sanāk kāds pusotrs, kas lieliski noder manām vajadzībām. Un tas par spīti tam, ka ikdienā jau 20+ gadus angliski gan kopsavelku, gan izklāstu detalizēti problēmas dažādām vadītāju un virsvadītāju auditorijām. Tā vai tā vieglāk un ērtāk.

> Go to Top
Sviesta Ciba