Adzule ([info]adzha) rakstīja,
@ 2005-07-18 20:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man bija tur plaanots buut shaja laikaa...............
Viesuļvētra "Emīlija" sasniedz Meksikas piekrasti

Vašingtona, 18.jūl., LETA--DPA. Viesuļvētra "Emīlija" svētdienas vakarā sasniegusi Jukatanas pussalu Meksikā un ar pilnu sparu tai pāri trauksies pirmdien.

Jau svētdienas vakarā Jukatanas piekrastes kūrortus skāra spēcīgas lietusgāzes un vējš, kas lika celties jūras līmenim.

"Emīlijas" centrā vēja ātrums sasniedz 215 kilometrus stundā un tā joprojām tiek atzīta par ceturtās kategorijas viesuļvētru, liecina ASV Gaisa spēku izlūklidmašīnas mērījumu dati.

No Meksikas piekrastes evakuēti vairāki desmiti tūkstošu cilvēku, tai skaitā ārvalstu tūristi no Kankunas, Kosumelas, Plajadelkarmenas un Tulumas kūrortiem Jukatanas pussalas austrumos.

Valstij piederošā naftas kompānija "Petroleos Mexicanos" evakuējusi strādniekus no urbšanas platformām Meksikas līcī. Šomēnes naftas ieguvi uz laiku jau pārtrauca viesuļvētra "Deniss", kas izsauca īslaicīgu jēlnaftas cenu celšanos Ņujorkas biržā.

Līdz svētdienas vakaram bija saņemtas ziņas par septiņiem viesuļvētras "Emīlija" izraisītiem nāves gadījumiem Karību jūras salās. Vislielākie postījumi naktī no sestdienas uz svētdienu tika nodarīti Kaimanu salām.

Pēc Jukatanas šķērsošanas viesuļvētra virs Meksikas līča siltajiem ūdeņiem varētu atkal pieņemties spēkā, trešdien sasniedzot līča ziemeļu piekrasti un Teksasas dienvidu daļu, bet ceturtdien tā varētu brāzties pāri visai Meksikas ziemeļaustrumu daļai.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?