- [entries|archive|friends|userinfo]
adinkra

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 8th, 2017|09:43 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:July 9th, 2017 - 01:35 pm
(Link)
''Sabiedrība ir jāpieradina pie tā, ka sieviete nav tikai māte un izdrāžams objekts. Arī pašas sievietes tam bieži negrib noticēt. Pastāvošā kārtība ir iegājusies un tāpēc to uzskata par "normālu", un, manuprāt, ja mēs paši no brīvas gribas nevaram palīdzēt cilvēkiem vieglāk izdarīt kaut kādas lietas, bez cīņas ar huiņu, tad tas ir jādara ar kvotām.''

Kaut kas tāds varbūt vēl pastāv dziļos laukos, kur interneta nav un autobuss kursē reizi divās nedēļās. Mīts par kaut kādām patriarhālām ģimenēm Eiropā ir mīts. Kvotas ir vajadzīgas garīgi atpalikušiem subhjūmaniem. Ja uzskati, ka sievietes tādas ir un bez apiešanās kā ar maziem dauņiem vai invalīdiem nekur tālāk netiks, pati esi smagā stereotipu varā.
Pie tam mākslīga auklēšanās tikai pazemina standartus, jo priekš kam cilvēkam censties uz izcilību ja zina, ka viņam ir garantēta vieta kaut kādā iestādē. Smieklīgi arī, protams, tas, ka tās kvotas vienmēr gribās uz siltām vietiņām kaut kādās domēs un valdēs. Es gandrīz nekur neredzu sievietes celtniecībā vai bedru rakšanā. Ja tiešām iet runa par vienlīdzību kā mērķi un atbrīvošanos no sterotipiem, tad jāsāk domāt kā sievietes radināt pie domas, ka arī viņām vajag stāties bedru rakšanas vai koku zāģēšanas darbos, ne tikai cierēt uz klaču sišanu siltā ofisiņā.
Vai arī cits moments. Mums te vietējā domē 3/4 ierēdņu ir sievietes. Derētu sākt ieviest kvotas vīriešiem, lai novērstu nevienlīdzību, vai ne?
From:[info]adinkra
Date:July 15th, 2017 - 08:08 pm
(Link)
Kā tad, dziļos laukos :D Tā ir diezgan reāla realitāte arī galvaspilsētā. Es strādāju tajā mūžam piesauktajā celtniecībā, atceros, cik "viegli" bija tur iespraukties tieši dzimuma dēļ, būtu pirms zinājusi, ij nemēģinātu. Vīriešiem patīk radīt iespaidu, ka celtniecība ir kkāda fiziska elle, ko izturēt var tikai īsts gaļēdājs tēviņš, un sievietes aiz nezināšanas tam tic un apbrīno savu spēcīgo mamuta nesēju dubultā. Un fakts, ka pats to naglu sienā iedzīt nemāk, džekus neattur no celtniecības piesaukšanas :)
Šī piesaukšana netieši norāda, ka sievietei celtniecībā nav ko meklēt, tas ir gandrīz kā saukt par resnu, kad citu argumentu nav.
Kvotas kā tādas jau neko nevienai negarantē un neizslēdz konkurenci. Varētu padomāt, ka nāks pie manis ar- eu, ko tu ar to celtniecību, nāc par deputāti, mums priekšnieci vajag, pietiks, ka esi sieviete.
Par kvotām vīriešiem. Ir jomas, kur vīriešus vajadzētu iedrošināt.