Paldies par laba vēlējumiem. Uzskatiet tos par bumerangiem. - [entries|archive|friends|userinfo]
aborigens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 18th, 2023|12:42 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Man bieži liecies, ka tas, ka esmu laimīga mazina manu produktivitāti. Bet te nu es vakarā esmu gan laimīga, gan daudz padarījusi.
Palikusi vēl viena lieta, kuras uzsākšana nav atkarīga no manis, jāpietur īkšķīši. Ja tas arī izdotos, tad es laikam būtu jau pavisam nepieklājīgi priecīga.

---------------------------------------

"Uzskatu, ka pati lielākā žēlsirdība pasaulē ir cilvēka prāta nespēja vienkopus sasaistīt visu tajā rodamo. Mēs dzīvojam uz rāmas neziņas salas, ko apņēmušas melnas bezgalības jūras, un mums nav lemts ceļot tālu."

/Ktulu aicinājums, H.F. Lavkrafts
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:December 18th, 2023 - 12:48 am
(Link)
Nu jā tāpēc atmetam žēlsirdību un ceļojam tālu :)
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:December 18th, 2023 - 05:38 pm
(Link)
Un lai gan es uzskatu, ka liela žēlsirdība un harmonijas avots ir spēja sasaistīt pasaulē rodamo, šis stāsta ievads par lielo ļaunumu nav tāpēc zemē metams.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:December 18th, 2023 - 05:43 pm
(Link)
Tas radās laikā kad cilvēki bija drusku paņemti uz izbrīnu par to ka tur tālāk pasaule neizskatās tāda kā cilvēki ir pieraduši un ka tā nav taisīta priekš cilvēkiem. Pirmās atziņas par visuma izmēriem (agrāk domāja ka mūsu galaktika ir vienīgā un tas arī ir viss visums piemēram), tad priekšstati par laikteplpas liekšanos, par kvantu objektiem utt. Tieši uz to laiku iekrita HPL dzīve un darbība.
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:December 18th, 2023 - 07:36 pm
(Link)
Mhm, bet izdomāt, ka nezināmajā slēpjas ļaunums, tā tomēr ir paša rakstura iezīme
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:December 18th, 2023 - 10:02 pm
(Link)
Tas ir atavisms, evolucionāra palieka. Cilvēkiem vienmēr vēl no cilvēku priekšteču laikiem ir bijis bail no tumsas un [drusku abstraktāk] nezināmā. Nakts plēsēji, vietas kur var apmaldīties, noslīkt utt.
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:December 19th, 2023 - 12:25 pm
(Link)
Ir divas galējības - pārdrošības vai pārmērīgu baiļu dēļ sekas reizēm var būt ne tās labākās. Drosme ir laba īpašība, taču apdomība un piesardzība cilvēku var pasargāt dažās situācijās, tās nav tikai iedomas. Tā nu laikam mērenība ir prārīgāka, lai gan tiekšanās pēc vēl nezināmā ir vajadzīga attīstībai un prāta treniņam.
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:December 19th, 2023 - 12:26 pm
(Link)
Gribēju teikt, ka mērenība var būt prātīga rīcība.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:December 19th, 2023 - 02:51 pm
(Link)
Piesardzība un pētījumu plānošana ievērojot drošības tehnikas noteikumus ir derīgs un vajadzīgs rīks iešanai uz priekšu. Tas ir - šīs īpašības ir derīgas ja tās palīdz labāk iet uz priekšu bez zaudējumiem. Ja tās apstādina, tās kaitē.
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:January 6th, 2024 - 02:55 pm

Ne visiem dota

(Link)
"In a 1936 Esquire article entitled “The Crack Up,” author F. Scott Fitzgerald wrote “Before I go on with this short history, let me make a general observation– the test of a first-rate intelligence is the ability to hold two opposed ideas in the mind at the same time, and still retain the ability to function. One should, for example, be able to see that things are hopeless and yet be determined to make them otherwise. This philosophy fitted on to my early adult life, when I saw the improbable, the implausible, often the "impossible," come true.”"
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:January 6th, 2024 - 02:59 pm
(Link)
Par to pirmo, manuprāt ir 1) laime un 2) komforts. Pirmais var izrietēt no labi padarīta darba apziņas, otrais no saņemtā materiālā atalgojuma. Atšķirībā no komforta, kas nozīmē vienkāaši justies ērti un nestimulē tālāku darbošanos, laimē ir prieka elemwnts, kas produktivitāti palielina.
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:January 6th, 2024 - 07:37 pm
(Link)
+