Paldies par laba vēlējumiem. Uzskatiet tos par bumerangiem. - [entries|archive|friends|userinfo]
aborigens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 8th, 2023|04:37 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkLeave a comment

Comments:
From:[info]antiprojekcija
Date:June 9th, 2023 - 10:09 am
(Link)
Dzeltens jau pareizi skaidro. Neoliberālisms ir ideoloģija, kas uzskata, ka ekonomikas audzēšana ir valsts pārvaldes galvenais morālais uzdevums.

Man spilgtākais piemērs liekas mūsu reakcija uz 2008. gada krīzi, kurā Latvija bija "konsolidācijas" čempione visas eiropas līmenī, bet tauta to mierīgi "norija" (salīdzini ar Grieķijas reakciju, kur objektīvi bija pat mazāka jostas vilkšana). Tieši tā gatavība norīt visu, ko iesaka kaut kādi starptautiski baņķieri, arī ir tas Latvijas "neoliberālais ekstrēmisms" par kuru runā Kaprāns. https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/01629778.2019.1635174
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:June 9th, 2023 - 10:29 am
(Link)
Hmm. Tad sanāktu, ka radikālisms izpaužas neprotestēšanā un pieņemšanā? Jeb ekstrēmists ir Dombrovskis ar konsolidācijas plānu?
Un ja bez pretenzijām pieņem pabalstus un minimālās algas celšanu, tas arī ir ekstrēmi?
From:[info]antiprojekcija
Date:June 9th, 2023 - 10:38 am
(Link)
Vai tad tas, ka krievi akceptē "speciālo kara operāciju" neliecina par zināmu pasaules uzsktata ekstrēmismu? Ekstrēms uzskats te ir domāts pasaules kontekstā, nevis lokāli.

"Latvia’s austerity measures were the biggest among the three Baltic states, and were “unprecedented by historical and international standards,” according to the IMF."

un tomēr

"Latvians returned Prime Minister Valdis Dombrovskis to office with an increased mandate even after unemployment more than doubled and average wages dropped almost 14 percent since he took office 19 months ago."

(https://www.bloomberg.com/news/articles/2010-10-04/latvian-voters-give-dombrovskis-increased-mandate-even-as-budget-cuts-bite)
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:June 9th, 2023 - 10:58 am
(Link)
Man liekas, tas tomēr ir jautājums par to kā mēs lietojam valodu. Krievu akceptu es sauktu par vienaldzību, apātiju, egoismu, domājot tikai par savu kabatu un vēderu. Ne velti arī vienaldzība un remdenība ir tikusi atzīta par grēku kristīgajā kontekstā. Ekstrēmismu es lietotu saistībā ar aktīvu rīcību. Varbūt domāju nepareizi, nezinu.
From:[info]antiprojekcija
Date:June 9th, 2023 - 11:16 am
(Link)
No valodas viedokļa Tev, protams, taisnība. Es to uztveru kā hiperbolu, lai akcentētu, cik šādi uzskati ir neparasti.