Paldies par laba vēlējumiem. Uzskatiet tos par bumerangiem. - [entries|archive|friends|userinfo]
aborigens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 14th, 2022|08:57 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:December 15th, 2022 - 11:17 am
(Link)
Nē, nu varētu padomāt, ka es šajā ierakstā būtu jūs visus uzlūgusi uz savu ballīti. Es taču aicinātu savus draugus nevis cibiņus. Ja vien tie nepārklājas.

Ir bezdibenīgi. Bet noteikti ir arī kur paplašināt.
From:[info]antiprojekcija
Date:December 15th, 2022 - 12:06 pm
(Link)
Ar "liberāļi iznīcinās laulības institūtu," piemēram? ;)

Starp citu - šis ieraksts, un "kreiso" reakcija uz to ir laba viņjete mūsu pasaules skatījuma atšķirībā. Tu šo sarakstu vērtēji caur savu situāciju, un nonāci pie slēdziena, ka (kaut gan viss ir iespējams), būtībā šīs bailes ir nepamatotas, un ir veselīgi tām pacelties pāri.

Es, lasot šo sarakstu, pie katra punkta piedomāju, kam un kādā situācijā būtu jābūt, lai šīs bailes būtu pamatotas. Un man aiz gandrīz katra no šiem punktiem rādās ļoti lielas un ļoti reālas ciešanas. Tāpēc arī asa reakcija uz Tavu ierakstu - tas gana izklausās pēc "lai ēd kūkas". :)
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:December 15th, 2022 - 12:42 pm
(Link)
Paga, paga. Kur es esmu teikusi, ka šīs bailes ir nepamatotas?

From:[info]antiprojekcija
Date:December 15th, 2022 - 01:03 pm
(Link)
"Ir tik daudz lietu no kurām es varētu baidīties, ja vien sagribētu un man būtu vairāk brīva laika" ir ļoti atšķirīgi no "mans vīrs mirst ar vēzi, es nesaprotu, kā viena spēšu uzturēt ģimeni".

Tu uz šo sarakstu reaģēji kā uz "katram var gadīties" (fakts), bet palaidi garām, ka daudziem konkrētas lietas no tā ir ikdiena (vardarbība, vientulība, nabadzība, utt). Tai skaitā noteikti arī kādam no tiem draugiem, ko aicinātu uz savu ballīti, un kas tur iekšēji raudātu, izliekoties, ka smejas kopā ar visiem.

Nezinu aptaujas kontekstu, bet minētu, ka tā cenšas pētīt "social ills" izplatību, nevis noskaidrot sabiedrības neirotismu.
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:December 15th, 2022 - 01:51 pm
(Link)
Nepalaidu garām.
"Aptauja veltīta dažādiem Latvijas sociālpolitiskiem jautājumiem" tur arī bija par drukas kļūdām medijos, ļoti plašs jautājumu loks.

Vai pareizi saprotu, ka noraidi stoicisma, budisma u.tml. tradīcijas kā pārāk labējās un konservatīvas?

Spēle nav par smiešanos, bet gan par sarakstu. Nezinu kādu tu to esi iztēlojies. Droši vien atbilstošu manam ļaunajam, neiejūtīgajam raksturam, bu :)
From:[info]antiprojekcija
Date:December 15th, 2022 - 02:52 pm
(Link)
Nezinu par stoicismu, bet budisma (tā pat kā kristīgās) tradīcijas prasa apzināties savu rīcību (tai skaitā vārdu) ietekmi uz citiem, vai ne?

Vēlreiz, Tava reakcija (neļauties neirozei) ir pilnīgi pareiza un veselīga no Tava individuālā skatu punkta kā cilvēkam, kas šīs lietas uz savas ādas nebauda. Tajā pašā laikā - šos jautājumus reducēt līdz "cilvēkiem vienkārši ir parāk daudz laika" un "no kā tik cilvēki nepamanās baidīties", manuprāt, tiešām ir neiejūtīgi un mazliet ļauni.

P.S. Ar to visu negribu pateikt, ka Tu būtu neiejūtīga vai ļauna, bet tikai to, ka Tev kaut ko tādu nejauši gadījās izdarīt. Tā ir vēl viena tāda lieta, ko reizēm šķiet grūti nošķirt (rīcību no iedabas).
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:December 15th, 2022 - 03:20 pm
(Link)
Nē, tas nozīmē, ka man ir pārāk maz laika un es negribu baidīties. Kur tur cilvēki?

Budismā, cik pa ausu galam dzirdēts, dzīve ir ciešanas un no tā jātiek ārā. Pieļauju, ka trivializēju.

Par izvairīšanos no vārdiem, kas aizvaino,
to (t.i., izvairīšanos) gan cenšos atmest, tas tiesa. Tas ir izteikšanās strupceļš. Vienīgais kas vēl pietrūkst, ka man vajadzētu neiziet uz sarunu, ja kāds ko pārmet vai aizrāda.
From:[info]antiprojekcija
Date:December 15th, 2022 - 04:45 pm
(Link)
Es jau vairs nesaprotu, vai Tu mani nesaproti vai nepiekrīti?

Par strupceļiem runājot, es jau Tevi nepazīstu, un varbūt Tev tiešām ir pietrūcis tiešuma un pašpārliecības. Tad karogs Tev rokās. Vienīgais apzinies, ka otrā ceļa pusē arī ir grāvis, un ne mazāk bīstams. ;)