Paldies par laba vēlējumiem. Uzskatiet tos par bumerangiem. - [entries|archive|friends|userinfo]
aborigens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 30th, 2022|10:14 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:July 30th, 2022 - 11:36 am
(Link)
Domāta, cik saprotu, ir materiālā(nedzīvā) dabas daļa, kad cilvēks iemācās izmantot minerālu īpašības, kas kaitīgas tikai dzīvajai dabas daļai, tai skaitā cilvēkam, bet pašai materiālajai dabai tā ir tikai pāreja no viena stāvokļa citā.

Mūžīgais jautājums par zināšanu izmantošanu, kas noved pie morāles un jautājuma vai zināšanas ir civilizācijas iznīcības riska vērtas. Vai ir atbilde, nezinu. Bet man patīk amišu pieeja, nesteigties ar jaunām lietām, kaut pats no tādas prakses esmu tālu.
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:July 30th, 2022 - 12:26 pm
(Link)
Domāts kaut kas cits, bet arī tavs jautājums ir labs.
Tur daudz un gari, bet vairāk par to, ka mērītais atbilst mērinstrumentam un tikai. Ar svēršanu nenoskaidrosi garšu. Un ne visu mēs zinām, ko tas sevī slēpj.
Viens no minētajiem piemēriem bija par Reinas upi. Spēkstacija nav iebūvēta straumē drīzāk gan upe tagad iebūvēta spēkstacijā. Kā straume tā tagad ir ūdens spiediena piegādātāja. Tai tiek piešķirts cilvēka izdomāts mērķis. Un ir šauri domāt par upi tikai tā, pazaudējot visu pārējo. Vai, piemēram, redzēt upi tikai kā tūrisma galamērķi. Neiekļaut savās pārdomās nezināmo uz sevi neattiecināmo.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:July 30th, 2022 - 01:27 pm
(Link)
Nu jā garšu noskaidro ar citiem instrumentiem, ķīmiskā analīze etc.

Par upēm - nu jā tas ir iemesls kāpēc tehnosfēra ir pēc iespējas jānodala no dabas, protams ka HES kaitē zivīm utt. Atomelektrostacija dziļi pazemē nekaitē praktiski nekam.