06:27 pm
Šodien es taisīju burkānu krēmzupu. Iedvesmas avots - "I love you" kādreiz ēstā dienas zupa, sasodīti garda.
Pēc tam, kad zupa bija gatava, ierosināju Dārgajam:
- Klausies, varbūt mēs varam sarunāt - es nekad nekādos apstākļos nekritizēju tavu braukšanas prasmi (ja vien tu nelūdz manu padomu), bet tu bez iepriekšējā uzaicinājuma nekritizē manu ēst gatavošanas prasmi?
- Vai tad es ik slikti braucu?
- Bet vai es tik slikti gatavoju?!?
- Es parunāšu ar savu psihoterapeitu un juristu.
- Viņi noteikti tev ieteiks piekrist, tici man!
PS - Man personiski liekas, ka es gatavoju ļoti piedienīgi, bet gatavot Dārgajam dažreiz ir grūtāk nekā gatavot Mārtiņa Rītiņam.
viņam gribas ēšanas laikā piebilst, kā būtu bijis labāk?
Jā!!! Visu noskaidrot, un daļu uzlabot.
Kas tad burkānu krēmzupai vainas?
Par škidru esot. Es gan protestēju, ka zupai ir jābūt šķidrai.
es gribu šīs zupas recepti, padalīsies:)
Milzīgs katls top tā:
2 kg burkānu
5 kartupeļi
10 kubiki dārzeņu bujona
saldais krējums pēc gaumes
Uzvāra buljonu no 5 l ūdens, kamēr tas vārās, sagriež burkānus ripās, lai ātrāk, nomizo un sagriež gabaliņos kartupeļus, visu uzvāra, salej blenderī, gatavajai zupiņai pielej saldo krējumu (var taisīt zīmēšanas konkursu, zīmējot puķītes, smaidiņus un kaķīšus, jo saldais krējums stāv uz zupas, kamēr to neizmaisa). Gatavs!
Izlutināts, maita. Mans dārgais nekad neko sliktu nesaka. Bet katru reizi piebilst, ka priecājas par pašu faktu, ka es kaut ko pagatavoju.