May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Kulināriskās izvirtības

Posted on 2013.03.31 at 11:26
Fīlings:: amused
Tags: , , , ,
Klaviatūra nopanckāta ar miltiem :D

Pērn taisīju caurspīdīgas olas uz Lieldienām, šogad izdomāju taisīt biezpiena olas. :D

Nu īsāk sakot - eļļā vārītas biezpiena bumbiņas. Taču pirmā recepte bija kaut kāda... nezinu, bet mīkla nebija tāda, kā vajag. Atradu citu recepti un tai sastāvdaļas bija divreiz vairāk uz to pašu biezpiena daudzumu. Nezinu, varbūt man arī biezpiens nebija riktīgs (a kādu vajag? :d ) Anyway - tās bumbiņas paņēma TIK daudz laika. Lai nebiedētu - neteikšu, cik tieši stundas. Var jau būt, ka man vārījās lēnāk kā vajadzēja (nezinu, kāpēc), bet atkārtot to negribu. Pie tam - arī ķēpīga tā taisīšana.

Sanāca vairāk biezpiena eži ar aprautām adatām, nevis bumbiņas vai olas. :D Bet garšīgi tāpat - ar kraukšķigu garoziņu. Fiona un Nikitas draudzene arī atzina par labām esam.

Vēl nebija izlietota puse mīklas, kad sapratu, ka man visa nakts paies pie viņām. :D Paņēmu atlikušo mīklu un iegāzu cepamformā. Iepriekš tiku vārījusi morsu no dzērvenēm, sulu izlēju atsevišķā traukā un čagas štukoju, kur likt. Tagad uzpeldēja variants, kur likt tās čagas - iegāzu tai biezpiena mīklas masā un cepeškrāsnī iekšā. :D Bezatlikumu tehnoloģija. :D Arī ilgi cepās, bet nu vismaz mazāka ņemšanās.

Ja kāda viena ēdiena pagatavošana prasa vairāk par 2 stundām, man tas šķiet nejēdzīgi, jo laiks arī ir nauda. :D Jēdzīgāk škiet nopirkt. Cita lieta, ja es būtu mājsaimniece. :D

Šodien pusdienas jau gatavas :D ļoti sātīga tā eksperimentālā kūka. :D

Un jā - PRIECĪGAS LIELDIENAS visiem!

Comments:


Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2013-03-31 18:37 (Link)
pilnībā piekrītu par tām stundām...
Tikai jāskatās, KO un KĀDU var nopirkt - tb cik kvalitatīvu un bez visādiem sū* iekšā, utt.

man tāpēc no saldajiem vienīgā recepte, kas iet uz urrā, ir saldā brunete, jo tur tiešām maza ņemšanās un ātri. tukāt var variēt ar visādām sastāvdaļām katru reizi iegūstot kkādu atšķirīgu saldaini :))

Tev ar priecīgas! :)
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-03-31 19:06 (Link)
Nu saldos it īpaši - man liekas, diez ko nenopirksi bez visādiem sū* iekšā. :( nu pagrūti būs.

Būs jāizmēģina saldā brunete.
Man iecienīta ir šokolādes kūka. Laiku prasa padaudz (tomēr 2 h iekļaujas noteikti), bet uz svētkiem/īpašiem gadījumiem var arī papūlēties mazliet. :)
Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2013-03-31 21:52 (Link)
es pirms 3 dienām piezbiena klimpiņas taisīju, vajag vienu milzu olu vai 2 maziņas, paciņu sausa biezpiena, cukurs, sāls un milti, tā lai mīkla nav pārāk sausa (nedrūp) un lai arī nav pa šķidru. noslēpums ir samitrināt mazliet plaukstas ik pa laikam un tad virpināt bumbiņas, sanāks smukas un apaļas, bez adatām. ja vāri eļā, taddroši vien es saveltu bumbiņas un noliktu maliņā apsegtas ar papīra dvielīšiem, lai mitrums nožūst un eļa neaizdegas, varbūt es pamēģinātu kkādos kukurūzas miltos apvelt, lai garoziņa kraukšķīgāka.
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-04-01 21:26 (Link)
Aaa, nu redz - man vajadzēja pie Tevis konsultēties. :) Bet nu jau vairs neko - nedomāju, ka es to ķēpu vēl kādreiz pasākšu, jo vārījās tomēr kaut kā besīgi lēni. partija no partijas vārīšanās ātrumā gan atšķīrās, bet nevarēju sagaidīt tās lēnās.
Kraukšķīgas garoziņas man sanāca bez palīglīdzekļiem :)
Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2013-04-02 16:21 (Link)
moš eļļa nebija pietiekami karsta, vajadzēja palmu vai kukurūzas eļļu ņemt, tā var sakarst vairāk
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-04-02 16:31 (Link)
Pirmā porcija noteikti bija lēna tāda iemesla dēļ, bet nākamās? Otrā porcija bij ātra un kaut kāda piektā, bet pārējās - divplākšņi.
Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2013-04-03 00:10 (Link)
man domāt eļļa par aukstu, ŗēķinies, ka katra bumbiņa atdzesē eļļu, un protams ka pašas bumbiņas par lielu. nez, ilgi neesmu neko eļļā cepusi, jau piemirsusies kārtība
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-04-03 01:56 (Link)
Iespējams. Bet dīviani vispār bija - pirmajai partijai pirmā bumbiņa bija ļoti liela, tā brūninājās visātrāk, pārējās - mazītiņas, bet ilgi jo ilgi. Nākamā partijā - vidēji lielas, bet ļoti ātri izvārījās. Varbūt bija garāka pauze starp partijām, nezinu.
Previous Entry  Next Entry