May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Kulināriskās izvirtības

Posted on 2013.03.31 at 11:26

Comments:


Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2013-03-31 21:52 (Link)
es pirms 3 dienām piezbiena klimpiņas taisīju, vajag vienu milzu olu vai 2 maziņas, paciņu sausa biezpiena, cukurs, sāls un milti, tā lai mīkla nav pārāk sausa (nedrūp) un lai arī nav pa šķidru. noslēpums ir samitrināt mazliet plaukstas ik pa laikam un tad virpināt bumbiņas, sanāks smukas un apaļas, bez adatām. ja vāri eļā, taddroši vien es saveltu bumbiņas un noliktu maliņā apsegtas ar papīra dvielīšiem, lai mitrums nožūst un eļa neaizdegas, varbūt es pamēģinātu kkādos kukurūzas miltos apvelt, lai garoziņa kraukšķīgāka.
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-04-01 21:26 (Link)
Aaa, nu redz - man vajadzēja pie Tevis konsultēties. :) Bet nu jau vairs neko - nedomāju, ka es to ķēpu vēl kādreiz pasākšu, jo vārījās tomēr kaut kā besīgi lēni. partija no partijas vārīšanās ātrumā gan atšķīrās, bet nevarēju sagaidīt tās lēnās.
Kraukšķīgas garoziņas man sanāca bez palīglīdzekļiem :)
Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2013-04-02 16:21 (Link)
moš eļļa nebija pietiekami karsta, vajadzēja palmu vai kukurūzas eļļu ņemt, tā var sakarst vairāk
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-04-02 16:31 (Link)
Pirmā porcija noteikti bija lēna tāda iemesla dēļ, bet nākamās? Otrā porcija bij ātra un kaut kāda piektā, bet pārējās - divplākšņi.
Veiksmīgs sprakšķis [info]lotele at 2013-04-03 00:10 (Link)
man domāt eļļa par aukstu, ŗēķinies, ka katra bumbiņa atdzesē eļļu, un protams ka pašas bumbiņas par lielu. nez, ilgi neesmu neko eļļā cepusi, jau piemirsusies kārtība
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-04-03 01:56 (Link)
Iespējams. Bet dīviani vispār bija - pirmajai partijai pirmā bumbiņa bija ļoti liela, tā brūninājās visātrāk, pārējās - mazītiņas, bet ilgi jo ilgi. Nākamā partijā - vidēji lielas, bet ļoti ātri izvārījās. Varbūt bija garāka pauze starp partijām, nezinu.
Previous Entry  Next Entry