Veiksmīgs sprakšķis lotele at 2013-03-31 21:52
(Link)
es pirms 3 dienām piezbiena klimpiņas taisīju, vajag vienu milzu olu vai 2 maziņas, paciņu sausa biezpiena, cukurs, sāls un milti, tā lai mīkla nav pārāk sausa (nedrūp) un lai arī nav pa šķidru. noslēpums ir samitrināt mazliet plaukstas ik pa laikam un tad virpināt bumbiņas, sanāks smukas un apaļas, bez adatām. ja vāri eļā, taddroši vien es saveltu bumbiņas un noliktu maliņā apsegtas ar papīra dvielīšiem, lai mitrums nožūst un eļa neaizdegas, varbūt es pamēģinātu kkādos kukurūzas miltos apvelt, lai garoziņa kraukšķīgāka.
Veiksmīgs sprakšķis magnesia at 2013-04-01 21:26
(Link)
Aaa, nu redz - man vajadzēja pie Tevis konsultēties. :) Bet nu jau vairs neko - nedomāju, ka es to ķēpu vēl kādreiz pasākšu, jo vārījās tomēr kaut kā besīgi lēni. partija no partijas vārīšanās ātrumā gan atšķīrās, bet nevarēju sagaidīt tās lēnās. Kraukšķīgas garoziņas man sanāca bez palīglīdzekļiem :)
Veiksmīgs sprakšķis lotele at 2013-04-03 00:10
(Link)
man domāt eļļa par aukstu, ŗēķinies, ka katra bumbiņa atdzesē eļļu, un protams ka pašas bumbiņas par lielu. nez, ilgi neesmu neko eļļā cepusi, jau piemirsusies kārtība
Veiksmīgs sprakšķis magnesia at 2013-04-03 01:56
(Link)
Iespējams. Bet dīviani vispār bija - pirmajai partijai pirmā bumbiņa bija ļoti liela, tā brūninājās visātrāk, pārējās - mazītiņas, bet ilgi jo ilgi. Nākamā partijā - vidēji lielas, bet ļoti ātri izvārījās. Varbūt bija garāka pauze starp partijām, nezinu.
Kraukšķīgas garoziņas man sanāca bez palīglīdzekļiem :)