« previous entry | next entry »
Jan. 23., 2009 | 10:10 pm
posted by: esinja in pajautaa

Začīši man vajag pašu, pašu elementārāko ābolkūkas recepti. Nu tādu, lai es ne vairāk, kā 15-20 minūšu laikā varu jau gatavu grūst krāsnī iekšā.
Lielum liels paldies.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

nxn

from: [info]nxn
date: Jan. 23., 2009 - 10:15 pm
#

nem 4-5 palielus abolus, nomizo un sagriez gabalinos. 2as olas saputo kopa ar glazi cukuru, pievieno glazi miltus, nedaudz cepamo pulveri un kaneli. tad taja massa iemaisa ieksa abolus. Mikla gatava. Liek panna (keksa veidne ar caurumu), cep apmeram 30 min 220 grados. Ed. es vēl ķellēju pa virsu skābs krējums plus cukurs un bik iešauj krāsnī lai pakarsējas tā virsa. šausmīīīīgi garšīīīgi!!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Jan. 23., 2009 - 10:40 pm
#

tikko ieslidinaaju kraasnii :) paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nxn

from: [info]nxn
date: Jan. 23., 2009 - 11:20 pm
#

nu jau būs gatavs :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Jan. 24., 2009 - 10:06 am
#

jep, bija gan! nenormāli garšīgi sanāca. Nu tā ka ļoti, ļoti.
es tikai cepamā pulvera vietā sodu un etiķi izmantoju un uz pannas kad ieberzēju ar sviestu nedaudz cukuru sakaisiju, lai apakšējā garoziņa ir kraukšķcukurgaršīga :) bet nu paldies! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Jan. 23., 2009 - 10:28 pm
#

parasta šarlotes kūka ar āboļiem moš der?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Jan. 23., 2009 - 10:42 pm
#

kas ir šarlotes kūka? O.o

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Jan. 23., 2009 - 10:45 pm
#

nu tjipa visprastākais jebkādas kūkas variants :)
http://www.receptes.lv/lat/konditorejas_izstradajumi/kukas_piragi_un_rausi/?recipeid=1826

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Jan. 23., 2009 - 11:21 pm
#

Kūka jau gatava, bet nu jā šito ar likšu aiz auss, kad vēl kāds brūtgāns nebrīdinājis brauks ciemā :D

Atbildēt | Iepriekšējais


stiga

from: [info]amfibolija
date: Jan. 23., 2009 - 11:03 pm
#

arī iekš receptes.lv atrasta

"pīles" formas pannu (nu tādu ar augstām malām) ieziež ar sviestu, ieber kādus 4-5 sagrieztus ābolus un liek krāsnī, lai karsējas (nu kādas 10min), tikmēr bļodā sajauc 4 olas, glāzi miltu, tējkaroti sodas un vienu bundžiņu iebiezinātā piena. Pārlej pār pannā sakarsētajiem āboliem un pēc 15 - 20 min ābolpīrāgs gatavs.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Jan. 23., 2009 - 11:21 pm
#

O, laba. Bet man iebiezināais piens nav. Šito rīt izcepšu. Tnx.

Atbildēt | Iepriekšējais


semiole

from: [info]semiole
date: Jan. 24., 2009 - 02:02 pm
#

nav jau žēl padalīties;)
http://foto.inbox.lv/semiole/aatraa-aabolkuuka

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Jan. 24., 2009 - 02:23 pm
#

paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kr
date: Jan. 24., 2009 - 05:22 pm
#

ljoti garshiiga sanaak, kad vienkaarsih uzraudzee to gatavo rauga miiklu, pa virsu sakraamee sagrieztus aabolus, bagaatiigi paarkaisiitus ar kaneeli un cukuru un tad, kad kuuka jau ir gandriiz gatava, tad paarlej paari diezgan daudz saldaa kreejuma un ieliek veel uz 5min pacepties

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Jan. 24., 2009 - 11:50 pm
#

Jap, dažreiz tā gatavoju. Tikai saldā krejuma vietā izmantoju skābo, kas samaisīts ar cukuru :) tad garšo pēc pumpermiķeļiem bišķi :)

Atbildēt | Iepriekšējais