oblica - pam-param [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

pam-param [27. Jul 2009|13:50]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Esmu atpakaļ dižpilsētā.
Lauku apmeklējuma bilance - zivis ledusskapī un saldētavā, mežacūkas gaļa saldētavā, aukstā zupa ledusskapī, daudz daudz mellenes, saelpots svaigs gaiss, pamakšķerēts, pasēņots, paogots, uzēsta uz uguns vārīta zivju zupa, žāvētas zivis, pabrists pa dīķi, utt., utjpr. Vispār dikti jauki atpūtos.
Sēžu un domāju, ko ar to melleņu lērumu iesākt. Saldētava jau pilna, mazliet sakaltēšu, a pārējās?
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:27. Jūlijs 2009 - 13:59
(Link)
pārējās saldējuma/piena kokteilī!
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:02
(Link)
apmēram 3 - 4 litrus? Un tad to kokteili pie krišnām bezpajumtniekiem jāizdala, jo paši nepieveiksim, bet izliet būs žēl. :)
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:21
(Link)
Nu mellenes labi stāv ledusskapī, un tad jau katru dienu pa 1-2 kokteiliem...:) Bet vispār es lieku ļoti daudz to melleņu kokteiļos, riktīgi biezie sanāk.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:06
(Link)
man ļoti garšo arī zapte:)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:12
(Link)
tā laikam būs jādara.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:06
(Link)
http://www.joyofbaking.com/BlueberryPie.html
Un līdzīgos produktos :)
Var veselas sakaisīt ar cukuru un iemest saldētavā, pēc tam drīzumā izlietot - ja liekas, ka ledusskapī tik ilgi nevarēs saglabāt. 3-4 litri jau nav nekas daudz, pa divām-trim dienām jūsu ģimenītei vajadzētu varēt noleksēt :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:12
(Link)
ļoti labprāt, tikai man nav cepeškrāsns. :( Domāju par pončikiem ar melleņu pildījumu vai pankūkām...
Man saldētavā jau kādi 2 litri ir ielikti un mellenes lielos daudzumos patērēju jau kopš otrdienas, bišku apnicis. :/ (vot, sāpe! :D)
ķīselis, klimpas - negaršo. Moš tiešām mazliet zaptii jāuzvāra.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:16
(Link)
Biezajās pankūkās mierīgi var likt iekšā. Var arī saberzt ar nedaudz cukura un likt uz plānajām pankūkām. Uzpūteni uztaisīt.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:34
(Link)
kur Juus mezha zveerus paarbaudat?
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:47
(Link)
Pārbaudam tikai tad, ja kādam dodam. Paši ēdam nepārbaudītus.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:48
(Link)
!!!
nu OK, Tu jau droshi vien zini, ko dari.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:48
(Link)
visi reiz mirsim.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:27. Jūlijs 2009 - 14:50
(Link)
es negribu atkaartoties, bet manai draudzenei puse gjimenes nomira. teetis savu jaundzimusho redzeeja tikai tad, kad pamodaas no komas un mazais jau bija paaris nedeeljas vecs.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:27. Jūlijs 2009 - 15:31
(Link)
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/article.php?id=72624
http://www.apollo.lv/portal/news/73/articles/41770/0
http://www.media.lv/kv200003/000322/08.htm
Nu, lūk - tirgū pirktu gaļu taču neviens vēlreiz uz pārbaudi nenes. I togo - no tirgū nopirktas gaļas inficēties ir lielāks risks, jo cilvēks paļaujas, ka tā ir pārbaudīta, gatavo, īpaši nepiedomājot, cik ilgi tā termiski jāapstrādā, lai trihinellas ietu bojā. Parasti mežacūkas gaļu sasaldē vispirms, kas jau ievērojami samazina trihinellu izdzīvošanas iespēju + no tās NEKAD negatavo šašliku, steiku. Kotletes pēc izcepšanas sautē vismaz 1 h, gaļu 'termiski apstrādā vismaz 2 h.
[User Picture]
From:[info]str
Date:27. Jūlijs 2009 - 16:51
(Link)
man ar spainis bija melleņu- savārīju atlikumu- ar dikti maz cukura un tā- aizies gan jau