pam-param |
[27. Jul 2009|13:50] |
|
|
|
Comments: |
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/article.php?id=72624http://www.apollo.lv/portal/news/73/articles/41770/0http://www.media.lv/kv200003/000322/08.htmNu, lūk - tirgū pirktu gaļu taču neviens vēlreiz uz pārbaudi nenes. I togo - no tirgū nopirktas gaļas inficēties ir lielāks risks, jo cilvēks paļaujas, ka tā ir pārbaudīta, gatavo, īpaši nepiedomājot, cik ilgi tā termiski jāapstrādā, lai trihinellas ietu bojā. Parasti mežacūkas gaļu sasaldē vispirms, kas jau ievērojami samazina trihinellu izdzīvošanas iespēju + no tās NEKAD negatavo šašliku, steiku. Kotletes pēc izcepšanas sautē vismaz 1 h, gaļu 'termiski apstrādā vismaz 2 h. | |