Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Manas bērnības Vecgada vakaru garšas - rosols, siļķe kažokā, šķovēti kāposti, panētas karbonādes, kotletes, galerts, vārīti zirņi, speķa pīrādziņi, tomāti želejā, marinēti ķirbīši.
Neko no tā visa es nemāku pagatavot, ja nu vienīgi - uzvārīt zirņus. Fakts, ka māku toties sataisīt kāliem vien citādu ēdmaņu, īpaši nemierina, jo, kad būšu veca, man noteikti vajadzēs demonstrēt jauniešiem vintidžu un neviens neticēs, ka tantuks, kurš piedzīvojis padomjlaikus un redzējis Dziesmoto Atmodu, nemāk taisīt rosolu.
Tā varētu būt viena jauka apņemšanās 2012.gadam.
  • nu,beidz, nav jau sarežģīti. es gan pati arī to visu ikdienē netaisu,bet ja ļoti vajag,tad var. ja jau reiz ir sajēga par vispārējām ņammām. tikuntā, tādas kotletes kā vecmammai nemūžam nesanāks :)
  • rosols ir viegli:)
  • Es zinu tikai tādu rasola recepti:

    Vajag: kaut kādi pārtikas produkti (marinēti gurķi, sveramais/lejamais skābais krējums līdzņemamajā burkā, mārrutki, majonēze, sinepes, un vēl kaut kas), trīs līdz piecas draudzenes, alkoholisks dzēriens, glāzes.

    Pagatavošana: kaut kā tas rasols pats uzburas.
Powered by Sviesta Ciba