10:51 pm
Izlēmu, ka sākšu testēt veikalos pieejamos Jāņu sierus, lai noskaidrotu visvisvis...
Jo Talsu ritulis, ko es nopirku šodien, piedodiet, ir pilnīgs mēsls. Esmu galīgi vīlusies.
Kādā virzienā skatīties tālāk?
//virziens - ak, kā es sienu sieru mājās, kā es sienu, tik pastumju govi nostāk no plīts - ir ļoti sirsnīgs un pelnījis visas uzslavas, bet atstāsim to citai reizei.
Current Mood: gastronomiski zinjkaariigs
ja nebūs ieteikumu, paliek variants, ka pirms Līgo gan jau Doma laukumā būs zemnieku tirdziņš, tajos sierus parasti var nodegustēt.
| From: | puce |
Date: | June 8th, 2009 - 11:19 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Talsu ritulis, manuprāt, neskaitās Jāņu siers. RIMI ir tāds klasisks Jāņu siera ritulis, kur tā arī rakstīts - Jāņu siers, ja pareizi atceros - ciešams.
labākais, ko esmu veikalā pirkusi - "Daugavas" ražotais.
Domāju, ka zemnieku tirdziņos pie lielveikaliem arī ir daudz.
un beigu galā - tirgus vulgaris, kur dod pagaršot. Tev ir plašs darba lauks. :)
es gan priekš jāņiem sataisīšu pats sieru :D
Opis ar šorīt padevās, un teica, ka uztaisīšot vien pats atkal :D
Piektdienu vakaros/sestdienu rītos pie "Doles" ir zemnieku tirdziņš un tur ir dažādi sieri ar - šonedēļ sapērcies notestēšanai, tad nākošnedeļ varēs jau iegādāties Īsto;)
Zemnieku sieriem ir neizprotama tendence pirmsjāņu dienā pieaugt cenās trīs reizes :D
| From: | nova |
Date: | June 9th, 2009 - 10:01 am |
---|
| | | (Link) |
|
nu, no garšas viedokļa un lētā gala vislabākais jau kuro gadu šķiet Mālpils siers ar ķimenēm, kas, protams, nav nekāds "īstais Jāņu siers", bet vismaz nekas nepaliek pāri, noēdam visu
| From: | ib |
Date: | June 9th, 2009 - 11:45 am |
---|
| | | (Link) |
|
Man vislabāk garšo Cesvaines, bet nemācēšu argumentēt. Tāds spečuks, - tas par skābu, šitas par slapju, neesmu.