livita ([info]livita) rakstīja,
@ 2008-11-10 20:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
paella
Jau 2,5 gadus dzivoju Spanija Madride un beidzot pagajuso svetdien pienaca bridis kad pagatavoju savu pirmo paella:)
Godigi sakot esana ir loti svariga kulturas sastavdala ir tik daudz restoranu slavenakie pat kalpo par tadiem ka pilsetu un regionu simboliem,
katra regiona ir savi tipiskie un iecienitie edieni, kuri kalpo ari par tadiem ka novada simboliem. Paella ir no Valencijas, viena no Spanijas regioniem kas man patik gan vismazak jo loti daudz piedzerushos ´´guiris´´vasaras it ipasi, ka pludmale pat dvieli nevar nolikt.
Bet kersimies pie paellas gatavosanas tatad vispirms katlina novarit garneles ar midijam (garnelem ir daudz dazadu paveidu, bet nezinu ka latviski tos tulkot, bet der praktisi visi)kadas 10 min un tad nokash, uzmanibu skidrums kur vinas uzvarijushas velak kalpos par buljonu.
Tad jaapagatavo sofrito sikos gabalinos sagrieztus sipolus, kiplokus, piparu sacep olivella un tad ka viss ir jau zeltiitaa krasa pievienot siiki sagrieztu kalmaru var arii vistas galu, ar kalmaru uzmanigi jo nedrikst likt klat sali, kad sak gatavot paliks loti ciets. Kad viss ir mazliet apcepts pievieno divas glazes risu un mazliet pacep iejaucos risus maisijuma uz pannas, tad pievieno uz katru glazi risu tris glazes buljona (to ko mes nokasam no garnelem) un pavirsu sakarto garneles aaaa pavisam aizmirsu dzeltenajai krasai vajag peivienot azafran - safranu. Un atstaj uz lenas uguns gatavoties kaadas 20 minutes tad uzliek vaaku un atstaj kadas 15 min ievilkties. Pirmajai reizei sanaca loti garsigi.
Besos a todos


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]arc
2008-11-19 20:02 (saite)
mmm... cik gardi izklausas! satrenejies pamatigi, aprili Tev bus jaciena ciemini!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?