|
[19. Maijs 2009|00:28] |
un tad tur bez tā frascati vispirms bija gambero rosso filējums mango sulas mērcē (interesanti), ricottas kupoliņš ar pistacchio (sicīlija), mozzarella di buffala ķirsīši ar pesto fresco fatto a mano (ligūrija un neapoles apākrtnes), riso al nero di sepia ar tinteszivs liemeņa strēmelēm (koša venēcija), sformato di pasta ar, šķiet, pīnijriekstiem un ne ta tunča ikriem, ne sardīnēm (vēl vieni dienvidi - kalabrija, piemēram, vēl nav pieminēta); tad vēl bija rombo (tipo bute) iecepta melnās sīkdrabiņās (nav ne jausmas, kas tās tādas) ar kaltētu tomātu, bet pēc tam, dzīvās šausmas, steika strēmelītes ar rozmarīnu (vēl tikai šašliks pietrūkst), kas teju nobeidza sirdi. par spīti tīri labajai sāta sajūtai, gremojot steika strēmeles, alkatībā varētu siekalām aizrīties. saldais - panna cotta ar ķiršiem. vēl varēja dabūt semifreddo alla vaniglia ar šokolādes kapucīti, bet tā gluži nav mana disciplīna. līdz sepiai tērēju prosecco, pēc tam frascatii superiore. |
|
|
Comments: |
Šo palasoties, jūtos kā Vjetnamas kara invalīds ar kustību traucējumiem, kas nejauši ieklīdis zemā breika konkursā. Sevišķi, ņemot vērā, ka mūspusē brokastīs (kuras ietur kājās stāvot un ar dažām tobrīd brīvajām rokām pinot bērnam matus) ēd sviestmaizes ar nožēlojamiem Nīderlandes tomātiem. :) Es vēl vēlētos dzirdēt mazliet vairāk par dzērienu karti. Protams, lai varētu sapņaini pašapmierināties. ... Ak, stāsti vēl, stāsti vēl...:D
ak, nu tā bija tāda kā pieņemšana, kur man gadījās būt pietiekami godājamā statusā. ap (khm) furšeta (kā man tīk šis nōms) galdu elkoņi nebija jāvingrina. visu pienesa klāt, pat tā, ka pierunāja, nu paņemiet šo, kinska kungs, šis jums noteikti ies pie dūšas. no semifreddo atkaujoties, bija pat jāsāk vēzēties rokām. dzērieni bija nedaudzi, bet labi, ņemot vērā, ka pieņemšanas viesi skaitā nedaudzi, bet izlasīti. pēc iesildīšanās prosecco mēriņa tādējādi mans gūdlaks turpinājās arī te - kaut arī tur bija rocca delle macchie chianti classico (2004 / 14 / buono garantito), nolēmu reiz beidzot nomēģināt frascati superiore (vīndarītavas pusstundas brauciena attālumā, vēl neapgūtas. balto vīnu disciplīnā līdz šim esam uzklupuši dienvidnieku darinājumiem no sicīlijas un apūlijas, kā arī orvietto classico tīri labi tīk un trentino vīni, bez šaubām), kas tika piedāvāts kā baltais. nogalinoši labs. būs pēc tiem jābrauc, nekā citādi.
Ek.... Un viņu valodā viss skan tik aplam daiļi. Droši vien pat teksts "Iekšzemes kopprodukts pazeminājies par X procentiem" izklausās kā enģeļu mēles. Jaunībā es biju studentu apmaiņā ar pāris Kanādas francūžiem. Viss ko viņi gvelza, izklausījās tik smalki. Pat tad, kad runāja jēlības, no kurām puķes izkalta. Un jēlības viņi runāja daudz un bieži... | |