09:38 am - #2 svētdiena Nr. 2
tā nu vakar kompānija #2 aplaimoja manu ķēķi ar klāt būšanu un garšošanu
uzkodās ēdām divu veidu kanepē maizītes ar kazas sieru, pirmajā variantā rudzu maize ar vīnogu mandarīnu salsu un svaigo kazas sieru, otrajā - apelsīnu ķirbju salsa ar nobriedinātu kazas sieru. cik nopratu šai sakarā viesiem iebilžu nebija, galu galā pārbaudīts variants. maz darba un maksimāla gastronomiskā bauda.
Klāt piedzērām Bordo un mājas vīnu.
Ar zupu sanāca čp, jo blenderis teica "čš pļurkt" un neko smalcināt netaisījās, berzt gailenes caur sietu sajutos par slinku. Tā nu krēmzupas vietā bija gaileņu virums parastais. Man pašai garšoja, daži viesi gan rauca degunu, bet gala beigās izsecinājām ja šito dotu restorānā i vēl karotītes nolaizītu. Īsi sakot gribēju kā labāk, sanāca kā vienmēr.
Tiem kam interesē indegrienti, buljonam - liellopa stilba kauls, žāvēts cūķa cauraudzīts, puravs, ķiploks, pārītis rīvētu burkānu, majorāns, kardamons, sāls un pipari. Gatavajā buljonā samet ceptās gailenītes, parīti kartupeļu, kad gatavs aplaista ar saldu krējumu un vidū iesprauž pētersīļa lakstu.
Pamatēdienā griķu pankūkas ar mārrutku mērci un ikriem. Garšās viss paredzēts ļoti maigs, kā arī sanāca. Pankūciņas gan dažādu blakus apstākļu dēļ nesanāca gana daiļas, bet apēda visas tik vai tā.
Receptīte -
2 cups milk, scalded and then cooled to lukewarm
l cup each buckwheat flour and white flour,
both sifted
4 eggs, separated
l envelope dry yeast (1 oz)
1 tsp each salt and sugar
1. In a large warm bowl soak the yeast in 1/4 cup of warm water.
After about 10 minutes, add l cup of the milk.
2. Sift both flours together. Resift the flours and salt and
stir 1 cup of this mixture into the yeast. Cover and let rise for
1/2 hour. Add the remaining milk and flour. Lightly beat the egg
yolks and add these to the mixture. Beat until smooth and then
let stand and rise until doubled in bulk (about 1 hour). Add 3
tbs of the clarified butter. Beat the egg whites until stiff and
then fold these into the mixture. Let stand to rise for « hour.
3. To make the blinis, use a cast-iron or other heavy 5" (8 cm)
skillet. To the skillet add 1 tsp of the clarified butter and
heat. Pour in 1 tbs of the batter at a time and cook for 1
minute. Over the pancake spoon a bit of butter, turn and cook for
« minute longer. Remove the blini and keep warm in a low oven.
Continue cooking until all of the blinis are made
.
mērcei pamatā putots salds krējums, mārrutku lapas, baziliks, ķiploks. dekoram un garšai čupatiņa sarkano ikru. Aha un šai brīdī atklājās ka visēdājs tati ikrus nelieto un savu porciju pabīda tantei, kam labuma sanāca par daudz un garšas nianse pārvērtās par garšas bumbu.:) Klāt bija paredzēts Chardonney, bet satraukuma to pamanījos piedāvāt par vēlu.
Izklaide "atgriežamies bērnībā". Galda spēles no saldajiem astoņdesmitajiem - Ringloto, domino un cirks. Secinājums, kā jau iepriekš bija labi zināms demokratija nav labakā pārvaldības forma, ļaujot viesiem izvēlēties vēlamāko nonācām apjukumā un kas par daudz tas par skādi. :)
Gala beigās deserts ar Tiramisu, kas vainagojas kā punkts uz "I" un desertu neēdāji palūdza pat otru porciju, par ko milzu gandarījums.
Secinājums, šis vakars nebija tik kaislīgs kā iepriekšējais, bet drīzāk rēns un rimts, taču nemazāk jauks un mīlīgs. Paldies visiem, kas atnāca, lai arī cik grūša bija saņemšanās!
Foto būšot vēlāk.
| From: | sirdna |
Date: | January 23rd, 2012 - 10:09 am |
---|
| | | (Link) |
|
Griķu pankūkas...a kā skaldē milku?
uzkarsē līdz 80C, bet neļauj parādīties burbulim
| From: | sirdna |
Date: | January 23rd, 2012 - 12:27 pm |
---|
| | | (Link) |
|
skaidrs!
A tiramisu recepti ta neielika, viltniece!
nu to taču visi zin, klasika :DDD
patiesībā bija jau apnicis drukāt, bet ja ir interese varu izsniegt
| From: | tati |
Date: | January 24th, 2012 - 11:45 am |
---|
| | | (Link) |
|
nezina gan! Tev bija superkrēms - tam toč vaig recepti. Es mammai aizsūtīšu, viņa ir tiramisu kārmniece ;]
krēmam 500g. maskarpone, 0,5 l salda krējuma, 2 olas dzeltenumi, 1 tk. olu liķiera (vai amaretto, ja tā garšo labāk), ~2 ēdk. cukura.
olu dzeltenumus saputo ar liķieri un cukuru, pēc tam karsē ūdens peldē ar drusku saldā krējuma, lai sanāk tāds kā vārītais krēms, es parasti gan ar tiem daudzumiem stipri improvizēju viss uz aci :) Gala beigās maskarponi, saldo krējumu un olu masu gāž lielā bļodā un puto kamēr viendabīgs un čagans. Tā kā gauži vienkāršs šis pasākums.