Vajag, vajag, vajag - Dzīvniekiem vajag ŪDENI! [entries|archive|friends|userinfo]
Vajadzību katalogs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Dzīvniekiem vajag ŪDENI! [Jul. 3rd, 2009|11:01 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vajag
[kepinas]
Noliksim bezpajumtes dzīvniekiem bļodiņas (tukšo saldējuma trauku, piemēram), piepildītas ar ūdeni! Uz ielas iespējas atrast ūdeni NAV. Kam šādā karstumā ļoti ātri var būt letāls iznākums.... Padomājiet - kā JŪS jūtaties, kad kaut nedaudz, kaut pārdesmit minūtes slāpstat!? Palīdzēsim!
Tas ir tik vienkārši, ātri un lēti izdarāms.
Paldies!


Latvijā iestājoties karstumam un sausumam, «DzīvniekuSOS» aicina cilvēkus neatstāt dzīvniekus saulē un rūpēties, lai dzīvniekam būtu vienmēr pieejams svaigs ūdens.

Neesiet vienaldzīgi un nepaejiet garām, ja redzat, ka kāds mājdzīvnieks atrodas tieši saulē bez iespējas paslēpties paēnā un bez svaiga ūdens. Dariet visu iespējamo, lai palīdzētu šim dzīvniekam nokļūt vēsumā! Uzturēšanās šādā svelmē pat neilgu laiku var atstāt neatgriezeniskas sekas uz dzīvnieka veselību vai pat nogalināt viņu!

Karstums ir iztvaicējis visas ūdenskrātuves, no kurām valgmi parasti gūst bezsaimnieka dzīvnieki, tāpēc aicinām palīdzēt arī klaidonīšiem, novietojot traukus ar ūdeni un tos regulāri papildinot, īpaši kaķu pulcēšanās vietās. Informējiet par savu rīcību sētniekus, lai saglabātu padzeršanās vietas!

Parūpējieties arī par saviem mājdzīvniekiem — neatstājiet viņus ilgstoši ieslēgtus telpās, kas pakļautas tiešai saules iedarbībai un dienas laikā sakarst. Neatstājiet suņus un kaķus transportlīdzekļos, bet pārvadājot atcerieties, ka šādā karstumā dzīvniekam jādod iespēja ik pēc stundas padzerties. Labi padomājiet, pirms ņemt savus mīluļus līdzi uz pludmali, bet, ja esat paņēmuši, nodrošiniet viņiem iespēju atpūsties paēnā.
Atcerieties — dzīvnieki tāpat kā cilvēki var iegūt karstumdūrienu, taču dzīvniekiem tas var beigties arī letāli.

linkpiedāvāt variantu

Comments:
[User Picture]
From:[info]piile
Date:July 3rd, 2009 - 11:47 am
(Link)
labs uzsaukums! <3
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:July 3rd, 2009 - 12:08 pm
(Link)
ar domu - aiznesiet ūdeni
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:July 3rd, 2009 - 02:13 pm
(Link)
1) Dzīvnieks atrodas tieši saulē bez iespējas paslēpties paēnā un bez svaiga ūdens tikai vienā gadījumā - ja ir piesiets/pieķēdēts. Aber tad jāziņo par dzīvnieku mocīšanu varas iestādēm.
2) Karstums NAV iztvaicējis visas ūdenskrātuves, no kurām valgmi parasti gūst bezsaimnieka dzīvnieki.

Vo glupie pilsētnieki, kas neko no dzīvniekiem nejēdz. :/ Lai gan... cilvēku glupībai robežu nav - moš pat jāsarunā kādu jampampiņu brigādiu, lai dodas uz Usmaz mežiem mežacūkas dzirdināt (jo izsusējušas visas ūdenskrātuves). :)))
[User Picture]
From:[info]zivs
Date:July 3rd, 2009 - 02:54 pm
(Link)
Pilsētas dzīvnieki nevazājas 10km rādiusā, meklēdami ūdenstilpnes.
Viņiem ir savs "rajoniņš", ko pieskatīt.
Vari iedomāties kādu vietu kur var padzerties, piemēram, Tavas iepriekšējās mājas tuvumā?

Cita lieta, ja gribēji vien atgādināt par savu esamību, uzstājoties par dajebko ;)
[User Picture]
From:[info]izkapts
Date:July 5th, 2009 - 07:35 pm
(Link)
Pilsētas dzīvnieki nevazājas 10km rādiusā, meklēdami ūdenstilpnes.

Izdzīvo stiprākie un gudrākie. Dabā arī teritoriālie dzīvnieki sāk klejot resursu meklējumos līdzko sākas trūkums. Ja klejojošais (ha, labi, bezpajumtes) dzīvnieks to nedara, tad tas ir
a) piesiets
b) slims
c) dumjš/suicidāls = neizdzīvotājs.
From:[info]skrejuma
Date:July 6th, 2009 - 09:15 pm
(Link)
Cilvēks izdzīvo, cilvēks ir viskrutākais. Pilsētu tu uzskati par dabu? Tanku un tā visvareno spēju iznīcināt tu uzskatīsi par dabu? Mašīnu un tās spēku pārbraukt pāri dzīvniekiem un cilvēkiem tu uzskatīsi par dabu & teiksi, ka izdzīvo jau stiprākais? Dabas likumi šeit jau sen vairs nevalda.
Un sterilizētie, kastrētie dzīvnieki (pazīt var pēc nogriezta auss galiņa) vairs nav uzskatāmi par klejojošiem dzīvniekiem, bet, jā, par bezpajumtes, tādēļ pārdrošie ha ir lieki.
From:[info]skrejuma
Date:July 4th, 2009 - 12:23 am
(Link)
Bļāviens, es vienkārši nespēju apjēgt kā cilvēki var būt tik drausmīgi pārliecināti par savu pilnībā aplamo viedokli. Es atvainojos, bet -- es tev nedomājot varu parādīt vismaz 6 kaķu kolonijas dažos rīgas centra kvartālos, kuriem NAV pieejas ūdenim. Kas tu domā, ka viņi iet kilometriem līdz Juglas ezeram? Līdz kanālam? Uz veikalu? Kaķis dzīvo savā pagalmā un viss. Atnāc šurpu, es tev parādīšu un tad tu man un tiem dzīvniekiem acīs pasaki, ka "visas ūdenskrātuves nav izžuvušas - ejiet veldzējieties" !!!! Es tevi uzaicinu!!! Parunāsimies.

[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:July 6th, 2009 - 01:10 pm
(Link)
Un ko darīsi, ja parādīšu virkni vietu, kur šie tiek pie tā ūdens aš neierobežotos daudzumos, Daugavā lēksi?

Da atšaut tos kaķus, vai žurku indi sabērt (lai gan uz to šie nepaķersies - babuļi pārbarojuši kā sivēnus uz kaušanu).
From:[info]skrejuma
Date:July 6th, 2009 - 09:17 pm
(Link)
Nē, es priecāšos. Lūdzu, nosauc šīs vietas. Konkrēti. Rīt aizbraukšu paskatīties. Un būšu priecīga. Gan par dzīvniekiem, gan par to, ka arī cilvēkiem ar man tik ļoti nepieņemamu prātu un viedokļiem var būt taisnība.
[User Picture]
From:[info]grao
Date:July 8th, 2009 - 09:58 pm
(Link)
Ļoti labi, ka tāds sausums, bezpajumtes kaķu kolonijas centra mūros moš skaitliski samazināsies, kā arī vajag.
From:[info]skrejuma
Date:July 10th, 2009 - 02:47 pm
(Link)
Koloniju kaķu skaita samazināšanas veids ir sterilizācija. Kas arī tiek praktizēts. Nav jāmirst mokošā nāvē. Jeb ir? Pirmkārt, padomā kā Tu jūties, kad slāpsti kaut pāris minūtes. Otrkārt, Tev nav bail, ka šīs Tavas nāvi vēlošās domas varētu kaut kā atgriezties pie tevis? Treškārt, lūk, iepazīsties ar Latvijas likumiem!


Dzīvnieku aizsardzības likums.

4.pants. (1) Aizliegta cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem, tas ir:


3) dzīvnieka atstāšana bez aprūpes;

4) dzīvnieka atstāšana bezpalīdzīgā stāvoklī;