Vajag, vajag, vajag - mājas sunim [entries|archive|friends|userinfo]
Vajadzību katalogs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mājas sunim [Dec. 1st, 2014|01:45 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

vajag

[pelnufeja]
Nekādas lielas cerības es, protams, uz šo nelieku, jo mājas neatrod simtiem miermīlīgu dzīvnieku, kam nav nekādu specifisku uzvedības problēmu, bet tomēr domāju, ka man ir jāpamēģīna, tātad es ļoti steidzami meklēju mājas sunim Džeraldam, jo man šobrīd nav citas izvēles, man pašai vairs nepietiek spēka nedz veselības, nedz dažādu citu apsvērumu dēļ, lai varētu par viņu parūpēties un veltīt tik daudz laika un enerģijas, cik šis suns prasa, un tas ir ļoti, ļoti daudz (vismaz man šobrīd).
Tātad, suns brīnišķīgs, bet ļoti sarežģīts:
vilka un kaut kā jauktenis, aptuveni trīs gadus vecs - dzīvespriecīgs, aktīvs un vesels. Sunim ir slikta pagātnes pieredze, tāpēc viņa uzvedība ir grūti prognozējama, viņš nav pārāk draudzīgs ar svešiem cilvēkiem, ir grūuti audzināms un mācāms, es esmu veltījusi visai daudz laika un pūļu, vedusi viņu pie kinologa, bet tas ir bez īpašiem rezultātiem. Suns ļoti cīnās par varu un mēģina dominēt, es teiktu, ka viņš ir potenciāli agresīvs (vienk. pārāk mazs, lai varētu nodarīt kaut kādu īpašu ļaunumu, ja vien nenotiek neveiksmīgas sakritības, bet iekost suns var), saku godīgi - Dž ir jāvar kontrolēt, precīzāk izsakoties, skaidri likt saprast, ka viņš hierarhijā ir zem visiem citiem jau no paša sākuma, citādi tas var izvērsties visai slikti. Man tas nav līdz galam izdevies, un mēs par varu vairāk vai mazāk cīnāmies, bet es esmu savu draugu un paziņu lokā redzējusi cilvēkus, kas var ar viņu titk galā, principā tas ir iespējams, bet Džeraldam vajag cilvēku, kurš vai nu ļoti labi pazīst suņus, prot ar tiem strādāt, vai arī kādu, kurš ir mierīgs un pārliecināts, un gatavs ļoti daudz noņemties, entuziastisks, bet nervozs cilvēks, diemžēl, nederēs (tāds es esmu es, bet saprotu, ka mūsu kopābūšana nevar turpināties). Ar bērniem un citiem dzīvniekiem arī, visticamāk, sadzīvot nevarēs. Ļoti daudz rej un kopumā ceļ milzu troksni, tā nu tas ir, daudzīvokļu mājā, visticamāk, ja vien jums tā nepieder vai nav pilnīgi vienalga par kaimiņu viedokli izmitināt viņu nevar, jo es esmu ar viņu dzīvojusi trīs dažādās mājās, un kaimiņi visur ir sūdzējusīes.
Izskatās šādi:
http://failiem.lv/u/ptvlcla


Tātad, ja nu brīnumainā kārtā jūs pazīstat kādu tādu cilvēku, es būtu ļoti pateicīga par dalīšanos ar šo informāciju. Es esmu diezgan izmisusi un principā ļoti nopietni apsveru iemidzināšanu, jo, tā kā es esmu sazinājusies ar dažādām dzīvnieku aizsardzības organizācijām, patversmēm utt, un neviena no tām viņu pašlaik nevar uzņemt, es neredzu citus variantus, jo man šī situācija ir ļoti steidzama, ja nebūtu tā, ka man īstenībā nav īpašas ticības, ka kāda zvēru organziācija jebkad būs gatava Dž paņemt savā aizgādībā, es droši vien lūgtu paņemt viņu kaut vai uz laiku, bet to es nevaru darīt, jo man nav nekādu garantiju, ka es atradīšu viņam citas mājas.

Šis ir tiešām steidzami.

pelnufeja@gmail.com


Tāpat es būtu ļoti pateicīga, ja šoreiz būtu iespējams iztikt bez visādām riebeklībām un stulbībām, jo man ir pietiekami smagi un sāpīgi, un es šo vispāŗ nekad nedarītu, ja es redzētu jebkādu citu variantu, jo man suns ir briesmīgi mīļs. Bet es šo esmu pārdomājusi simtiemtūkstoš reižu, un nav vērts mēģināt mani ne vainot, ne pierunāt suni paturēt, es to nedarīšu. To es piebilstu tāpēc, ka pēdējo pāris mēnešu laikā es esmu uzklausījusi ļoti daudz viedokļu par šo lēmumu, un man vairs nav spēka un vēlēšanās taisnoties. Un es ļoti labi apzinos, ka iespējas šādi atrisināt situāciju ir gandrīz pielīdzināmas nullei, bet es tomēr domāju, ka man ir jāpamēģina.

Paldies!
linkpiedāvāt variantu

Comments:
[User Picture]
From:[info]traffico
Date:December 1st, 2014 - 01:54 am
(Link)
Izklausās skarbi... ar tavu atļauju varu tikai ielikt fb... tā kā pats atbilstu vairākiem nevēlajiem tipāžiem un videi! :)
[User Picture]
From:[info]pelnufeja
Date:December 1st, 2014 - 09:24 am
(Link)
paldies. ja nolemšu, es fb ielikšu pati.
[User Picture]
From:[info]hotai
Date:December 1st, 2014 - 08:46 am
(Link)
ja suns ir bīstams, nav bijusi doma to iemidzināt, kamēr nenotiek kāda nelaime?
[User Picture]
From:[info]pelnufeja
Date:December 1st, 2014 - 09:23 am
(Link)
es nezinu, kā lai to bīstamību precīzi apraksta, pie manis nāk ciemiņi, es eju ārā utt...suns nevienam (starp citu, izņemot mani) neko nekad nav izdarījis, izņemot izbiedēšanu. es domāju, ka tādas "bīstamības" suņi mums apkārt ir daudz, un es citā situācijā sacītu "problemātiska uzvedība", jo, manuprāt, cilvēkiem, kas pazīst suņus, ir skaidrs, ko tas var nozīmēt, bet tā kā es tomēr pieļauju, ja es pieminu iemidzināšanu, kādam var ienākt prātā paņemt suni aiz žēluma, kā jau rakstīju kādā zematslēgas ierakstā, es pati, tā kā esmu dzīvnieku fans, pie šāda gadījuma varētu nolemt "ok, lai jau te dzīvo arī tas kaķis, man taču netraucēs", nepadomājot, ko tieši tās problēmas nozīmē.
[User Picture]
From:[info]aleja
Date:December 1st, 2014 - 09:00 am
(Link)
jūtu līdzi.

nevienu potenciālu saimnieku gan nepazīstu un nevaru iedomāties, bet uzjautāšu savam pusbrālim, veterināram, kas ne mazums suņus paglābis no nāves (adoptējis), varbūt viņš var ko ieteikt.
[User Picture]
From:[info]pelnufeja
Date:December 1st, 2014 - 09:23 am
(Link)
paldies.
[User Picture]
From:[info]little_black
Date:December 1st, 2014 - 08:54 pm
(Link)
:(
dikti jau žēl.