Leduspuķe ([info]dzingla) rakstīja [info]slimie kopienā,
@ 2004-10-02 16:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

Kaktuss pret paģirām

Terra
30. septembris 2004 22:16 Nosūtīt
Ziņojums redaktoram
Lasīt komentārus (18)
Izdrukai
Atslēgas vārdi

Izrādās, ka kaktusu ekstrakts palīdz pārvarēt paģiru sindromu. Amerikāņu zinātnieki no Talanas (Tulane) universitātes Jaunorleānā uzrīkoja ballīti 55 pieaugušajiem vecumā no 21 līdz 35 gadiem, kurā tika patērēti degvīns, džins, rums, viskijs un tekila.

Piecas stundas pirms ballītes puse eksperimenta dalībnieku saņēma dzeloņainā bumbierkaktusa (prickly pear cactus) ekstraktu, bet otra puse – neitrālu šķidrumu. Otrā rītā pētnieki reģistrēja paģiru simptomus: nelabumu, apetītes trūkumu, sausumu mutē un citus. Izrādījās, ka tiem, kas bija lietojuši kaktusu ekstraktu, simptomi bija par piektdaļu vieglāki.
Reklāma




Zinātnieki to skaidro ar kaktusa ekstrakta pretiekaisuma darbību. Ir zināms, ka viens no paģiru iemesliem ir iekaisuma tipa reakcija pret organismā nokļuvušajiem alkohola piemaisījumiem – “fūzeļiem”.

Zinātnieki gan neplānoja atrast līdzekli pret paģirām, kas ļautu nesodīti lietot alkoholu lielā daudzumā. Viņu mērķis bija labāk izprast paģiru rašanas mehānismu, jo paģirām jebkuras valsts mērogā ir vērā ņemamas medicīniskās un ekonomiskās sekas. Droši vien, ka kaktusa ārīgai lietošanai varētu būt vēl labāka iedarbība - pēriens ar kaktusu slotiņu dažu labu pilnīgi atturētu no alkohola lietošanas. Un atturēšanās ir vienīgais tiešām iedarbīgais pretpaģiru līdzeklis.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?