sapņojam


20. Jūlijs 2006

lēnās iemigšanas tehnika @ 12:09

[info]cannibalsmith:
Tags:

Okei, es esmu kādu laiku testējis jaunu tehniku, un izskatās, ka strādā. Tikai viņa bija domāta apzināto sapņu veicināšanai, taču krietni uzlaboja sapņu atcerēšanos. Dīvaini.

Sekojot kāda podkāsta norādījumiem, ejot gulēt, es gulēju uz muguras ar acīm vaļā (nefokusētu skatienu). Līdzko pieķēru sevi, ka esmu aizvēris acis, es tās atvēru. Teorētiski miegam vajadzētu ņemt virsroku, un es nepamanītu, ka aizmiegu. Pirmajā mēģinājumā konstatēju, ka spēju šitā nogulēt stundu un vairāk, tāpēc turpmākajās reizēs nolēmu pakāpeniski ļauties miegam un aizmigt pēc kādām desmit minūtēm. Rezultāts priekš manis ir nevis apzinātie sapņi, bet gan spilgtāki un vieglāk iegaumējami parastie sapņi, kā arī spēja atcerēties vairākus sapņus vienā naktī.

Lūdzu komūnas biedrus ietestēt šo tehniku un ziņot par rezultātiem.
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]neziniitis
Date: 22. Jūlijs 2006 - 17:56

"mazā" atsauksme par šo tehniku

(Link)
Kādu laiku atpakaļ testēju uz pāris nedēļām. Aizmigt nevaru. Un ņemot vērā manu nespēju normāli un saprātīgi kontrolēt savu rīcību miegainos/ļooti nogurušos brīžos... Es vienkārši pagriežos uz sāna un aizmiegu <10 min. Man tas ir ļoooti labs veselīga miega ierosinātājs.

Izlaižot vēl papildus sīkumus par vizualizācijām un domām, mans paņēmiens - ielienu gulēt, guļu uz muguras kamēr jau nežēlīgi nāk miegs, tā ka gandrīz vai sāp. Pagriežos uz sāna un momentā aizmiegu. Nekādu bezmiegu, nekādas nespējas aizmigt. Ļooti labs.

Ietekme uz sapņiem? Nu nezinu. Es tādu nejutu, labi atceros sapņus, ja uz to koncentrējos, šis nepalīdzēja. Viens apzinātais sapnis bija, kad piekopu šo tehniku, bet tas drīzāk bija tādēļ, ka es kritu un tā gludi nolaidos uz zemes, ne nokritu (pāris dienas iepriekš izstudēti realitātes čeki bij). Kad lucid sapnis nepatika un vairs tos nevēlējos, bet aizmigšanas tehniku joprojām piekopu - nekādu lucid sapņu.

Tagad vairs šo nepiekopju, bet ja jau ir atgādināts, tad laikam atkal nopietni jāķeras klāt. Tagad pēc darba esmu tik pārgurusi, ka varbūt pat izdosies tā aizmigt :D
[User Picture Icon]
From:[info]josephine16
Date: 28. Jūlijs 2006 - 13:19
(Link)
Šito jau biju izmēģinājis [nu labi... izmēģinājusi]. Aizgūt no Erinas ne?
Bet nu baigi laba spīdzināšanas metode, jā! Tā kā es skaidri zinu, ka uz muguras aizmigt nekādi nevaru, tad iekārtojos visērtākajā pozā uz sāna un tad skatījos uz sienu... nekādus lucidos sapņus tas neizraisīja un tā kā man ne pārāk tīk sevi spīdzināt, ja vēl runa iet par gulēšanu, tad ātri vien beidzu nodarboties ar šās metodes praktizēšanu...
[User Picture Icon]
From:[info]cannibalsmith
Date: 28. Jūlijs 2006 - 13:44
(Link)
Ai, ai. Vairāk neatlidības, biedri! Ceļš uz Real Ultimate Power nav ne īss ne viegls. :)

Un, jā, aizgūts no Erinas. Un vispār ideju iedevi - nākamās dažas naktis veikšu vingrinājumu, guļot uz sāniem!
[User Picture Icon]
From:[info]josephine16
Date: 29. Jūlijs 2006 - 06:51
(Link)
Jā, jā... zinu, ka man vajag saņemties! Oki, viss no šodienas es būšu neatlaidīga :D
Es zinu, ka tas nav neiespējami... vajag tikai gribēt.
[User Picture Icon]
From:[info]comtesse
Date: 28. Jūlijs 2006 - 20:08
(Link)
:) Ik palaikam salasos, ko labu sasapņojušie esat. Diemžēl man nenesās komentēt futūristisko sapņus, tāpēc reti ar ierunājos, taču lasīt ir interesanti. :)
Šeit gan gribās par tēmu. :) Tu meklē un pats apzināti radi sev tādu stāvokli, kad ir "tukšais skatiens", bet nav aizmigšanas.
Man gribās pasūdzēties par šito, jo manā gadījumā tas ir tīrais posts. :( Tādā nekurienē pavadu ilgas stundas. Tas neveicina aizmigšanu, drīzāk laika pazaudēšanu. Stāvu, eju vai guļu, nav nozīmes.
Īpaši bieži man tādi stāvokļi ir vakaros. Ierodos mājās un tad sākas... Nereti piesēžu un tad atjēdzos pēc 3 stundām. Un manuprāt, tas ir baisi. Dēļ šāda stāvokļa līdz ar to nevaru neko izdarīt, un pat gulēt aiziet ne. Nu un tad pie tās atjēgšanās pēc ilgām stundām, protams, ir vēla nakts, organisms noguris un vairs vispār neklausa (un tad var un girbas sēdēt vēl tikpat, nējūtot, kā mocu sevi).
Var jau būt, ka tāpēc tik daudz sapņus atceros un ļoti spilgti un sīki, kā garas filmas un arī vairāk vai mazāk apzinātie sapņi ir norma. Taču man tagad gribētos labāk spēt tādu "tukšā skatiena" nomoda sapņojumu-kekurieni izbeigt.
Vot. :)

P.s. Kāds ir mērķis un ko dod šāda visādu sapņu tehniku un variāciju apzināta attīstīšana?
[User Picture Icon]
From:[info]cannibalsmith
Date: 28. Jūlijs 2006 - 22:47
(Link)
Dīvaina problēma. Ko tu tajā laikā jūties darām? Fantazē? Vai tu dzīvo viena?

> [..] un arī vairāk vai mazāk apzinātie sapņi ir norma.
Neturi sveci zem pūra! Padalies savos nakts piedzīvojumos! :)

Mērķis? Astrāls! Ko dod? Real Ultimate Power! :) Vai arī tu gribi garu un izsmeļošu atbildi?
[User Picture Icon]
From:[info]comtesse
Date: 31. Jūlijs 2006 - 13:51
(Link)
tajā laikā it kā jūtos domājam, vai sapņojam, bet principā secinu, ka neko nedaru. jūtos sēžam vai guļam. un tukšumā. :) nu, it kā šad tad nedzīvoju viena, šad tad dzīvoju, un, jā, lielākoties šādas lietas ar mani notiek, kad esmu viena. taču varu tāpat nobumbulēties arī, ja vēl kāds ir blakus, bet tiešu sarunu ar mani nepieprasa.

es ik pa laikam vispārīgi varu padalīties apzinātumā. taču nemāku to tā labi atdalīt no ļoti intīmā un personīgā, kā rezultātā reti kad dalos. :/

un jā! es gribētu dzirdēt garu atbildi. neesmu interesējusies par real ultimate power, īsti nesparotu, ko tu domā ar astrāls (tikai to, ko es saprotu), bet man gribētos uzzināt tavu izpratni. un ta - jā, kāds no tā labums?
[User Picture Icon]
From:[info]neziniitis
Date: 31. Jūlijs 2006 - 14:21

upd

(Link)
Atkal katru vakaru sāku gulēt uz muguras. Kā jau biju gaidījusi, esmu pēc darba pārāk piekususi, lai tāds "sīkums" traucētu aizmigt. (Cool.) Sapņus gan atceros mazāk kā parasti (nav cool), bet tas tāpēc, ka ceļos agri un pēc modinātāja (tad ok). Bet vsp sapņu kvalitāte uzlabojusies ļooti (secināju pēc kādas diendusas sapņa), tik man domāt, ka šī tehnika nebūt nav nozīmīgākais iemesls.

Bet vsp secināts, ka šis paņēmiens ir tīri labs sīkums, kas palīdz. Tiesa gan - tikai sīkums.