viestards ([info]viestards) rakstīja [info]progplace kopienā,
@ 2004-11-12 22:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Linux adventures, ievads
Pingvīnu laužu jau labu laiku, taču uzskatu sevi par galīgu iesācēju pingvīnu lietās. Lai apkopotu savu pieredzi, izdomāju, ka jāpieraksta savas problēmas, lai pašam pēc tam vieglāk. Ja kādam ir kas piebilstams, var nekautrējoties izteikt savu viedokli.
Darbības notiek uz Slackware  10, protams, par  lietotājiem draudzīgu sistēmu nenosauksi, taču  man vienkārši sagribējās apskatīties  kā tas ir. Lai nenokļūtu atkarību ellē (dependancy hell), lietoju swaret. X logu menedžeris- KDE.

Pirmā problēma, kas mani skāra uzreiz pēc sistēmas uzinstalēšanas bija Helps.
Nav jau tā, ka tas nav atrodams, taču KDE palīdzibas faila iespējas ir tādas pašas kā Windows- ļoti mazas. Piedāvāto materiālu ir maz un tajos nav iespējams meklēt.  Ja nav pieejams internets, vari uzskatīt, ka palīdzibu atrast būs grūti. Vislabāko palidzibu piedāvā konsole.
lai iegutu palidzibu par noteiktu komandu, nepieciešams konsolē ierakstit man <komanda> vai info <komanda>.
Man tiek izmantots Unix veidigajās sistēmās jau ilgu laiku, kamēr info ir GNU projekta veidojums. info ir veidots uz Emacs bāzes un atškiribā no man izmanto hipersaites.
Taču iesācēju lielākā problēma ir tā, ka viņi nezin neko par komandām. Lai palasītu man lappusīti, nepieciešams zināt, kas tā ir par komandu. Šeit nu palīgā nāk komanda apropos(lietošana apropos <komanda> ) , kas uzrāda visas komandas saistībā ar atslēgas vārdu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?