Buks ([info]buks) rakstīja [info]posters kopienā,
@ 2007-04-04 09:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
plakātu konkurss “ Klimata pārmaiņas – vispasaules vides problēma”
Nolikums

1. Problēmas raksturojums un vispārējā informācija
Klimats vienmēr ir mainījies un dabisku cēloņu dēļ turpinās mainīsies. Tomēr bīstamās pārmaiņas – globālā sasilšana, kas atzīta par vispasaules vides problēmu, ir process, kura galvenais cēlonis ir cilvēku darbību kopums. Secināts, ka ievērojamo siltumu aizturošo gāzu koncentrāciju atmosfērā galvenokārt radījusi cilvēku saimnieciskā darbība enerģētikas un transporta nozarēs. Jau tagad klimata pārmaiņu ietekmei saskatāmas daudzas izpausmes, piemēram, temperatūras paaugstināšanās, jūras līmeņa celšanās, straujāka ledāju kušana, kā arī biežākas vētras un plūdi. Starptautiskā valstu vienošanās – Kioto protokols – ir viens no globālās sasilšanas problēmas risināšanas līdzekļiem, tomēr ievērojamu rezultātu sasniegšanai nepieciešama arī sabiedrības izglītošana un aktīva iesaistīšana.

2. Konkursa mērķis

Pievērst Latvijas iedzīvotāju uzmanību klimata pārmaiņu problemātikai, veicināt šī jautājuma nozīmības apzināšanos sabiedrībā un radīt skaidrāku izpratni par to.

3. Konkursa organizators

Konkursu organizē LR Vides ministrija un Lielbritānijas vēstniecība Rīgā sadarbībā ar valsts SIA “Vides projekti” un mākslas izglītības centru “Trīs krāsas”.

4. Konkursa dalībnieki

Atklātajā plakātu konkursā aicināti piedalīties profesionālie mākslinieki – gan pieredzējušie, gan jaunieši – mākslas skolu audzēkņi un augstskolu studenti. Nav atļauts piedalīties žūrijas locekļiem un citām ar konkursa rīkošanu saistītām personām.

5. Konkursa uzdevums

Konkursa dalībnieka uzdevums ir 90x60(cm) lapas formātā uz eksponēšanai atbilstošas stingras pamatnes izveidot plakātu, kurā klimata pārmaiņu problemātika būtu atspoguļota pārsteidzošā (iespējams, pat šokējošā) veidā. Galvenie darbu vērtēšanas kritēriji: plakāta oriģinalitāte, profesionāla mākslinieciska vērtība un sabiedrību uzrunājošs saturs.

6. Konkursa nosacījumi

Iesniedzot konkursam savu darbu, dalībnieks piekrīt, ka plakāts var tikt publicēts masu medijos konkrētā projekta ietvaros. Prēmētie darbi ir valsts SIA “Vides projekti” īpašums. Pārējos plakātus autori varēs saņemt valsts SIA “Vides projekti”, Pils ielā 17, Rīgā, no 1. līdz 31. augustam.
7. Konkursa darbu iesniegšanas termiņš

2007. gada 11. maijs (ieskaitot).

8. Konkursa darbu iesniegšanas kārtība

Konkursa darbi jāiesniedz valsts SIA “Vides projekti”, Pils ielā 17, Rīgā (darba dienās no plkst. 9 līdz 17).

Iesniedzot darbu, plakātam jāpievieno pieteikums datordrukā, kurā jānorāda: dalībnieka vārds, uzvārds, vecums, adrese, e-pasts un tālruņa numurs, izglītības iestādes nosaukums, kā arī iesūtītā darba nosaukums vai devīze.

9. Konkursa darbu vērtēšana un balvu fonds

Plakātus vērtēs profesionāla žūrijas komisija, kurā būs mākslinieki un mākslas zinātnieki, pārstāvji no LR Vides ministrijas, Lielbritānijas vēstniecības Rīgā un citām iesaistītajām organizācijām.

LR Vides ministrija konkursa uzvarētājam piešķirs 1000 latu balvu.

Lielbritānijas vēstniecība Rīgā labākajam (šokējošākajam) Latvijas mākslas skolas vai augstskolas studenta (15 – 25 gadi) darbam balvā piešķirs ceļojumu 2 personām uz Lielbritāniju, dizaina izstādi „100% Design”, kura notiks 2007. gada septembrī Londonā.

Žūrijas komisijai ir tiesības piešķirt arī veicināšanas balvas (kopējais balvu fonds – 500 lati).

Veiksmīgākie konkursa darbi maijā tiks izstādīti plakātu izstādē tirdzniecības centrā “SPICE”.


Valsts SIA „Vides projekti” Sabiedrības informēšanas daļas projektu administratore Iveta Kaupe – tālr. 7225377, e-pasts: Iveta.Kaupe@videsprojekti.lv


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?