pīpes pīpētāji -

About  

Previous Entry 1. Feb 2005 @ 13:56 Next Entry
man te tiko ienāca prātā, ka varbūt [info]piipe pa visiem vajadzētu uzrakstīt kādu tutoriāli - kā izvēlēties pīpi, kas ir kas. kā to kopt un galugalā pīpēt?
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 1. Februāris 2005 - 14:28
(Link)
ideja, odnaka. lai arī šaubos, ka mēs visi te būtu īpaši speciālisti, es vismaz ar visu savu 6 gadu stāžu (haha) uzskatu sevi par nožēlojamu iesācēju.
varētu kādā ierakstā komentāros rakstīt savus ieteikumus & pēc tam to visu apkopot.
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 1. Februāris 2005 - 14:42
(Link)
domāju, ka šeit visi ir nespeciālisti. vai nožēlojami, nezinu. manuprāt tu paskarbu vārdu esi izvēlējusies.
bet ir taču cilvēki, kas vispār pīpi nav redzējuši tuvāk par diviem metriem, un varbūt grib tādu iegūt, taču pilnīgi neko par to nezin. un tad vēl tu:
"es vismaz ar visu savu 6 gadu stāžu (haha) uzskatu sevi par nožēlojamu iesācēju."

/kautkā juceklīgi un neskaidri sanāca
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 1. Februāris 2005 - 14:55
(Link)
nu, sāksim.
Tu [info]honeybee izvēlētos sev pīpi (iespējams pirmo)?
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 1. Februāris 2005 - 15:14
(Link)
1. sagatavotu 15-30 latus (zem 15 kaut ko labu dabūt ir stipri grūti)
2. aizietu iegādāties pīpi uz labu veikalu (Mazajā Smilšu ielā ir labākais man zināmais pīpju veikals) & konsultētos ar pārdevēju.
3. noteikti novērtētu dizainu, t.i., to, kā man šī pīpe piestāv
4. pievērstu uzmanību kāta izliekumam - izvēlētos izliektu, jo izliekts kāts sagādā mazāku slodzi zobiem, tāpēc pīpe ir relaksējošāka)
5. mēģinātu atrast pīpi ar plakanu apakšu (tādu, kas stāvētu krogā uz galda, besī ārā atstutēt pret pelnutrauku)
6. iegādātos pīpi nevis ar dzesētāju (to metāla verķi), bet ar filtru (to, kas ir nomaināms), jo dzesētājs sasodīti ātri salūst
7. ja tā būtu mana pirmā pīpe, noteikti pie reizes iegādātos arī pīpes tīrāmo karotīti, pīpes tīrītājus (es parasti izvēlos mīkstos, bet tas tāpēc, ka es esmu beibe ar jūtīgiem pirkstiņiem), filtrus (sākumā mazo paciņu, lai varu paeksperimentēt un atrast piemērotākos) un tabaku - iesācējam piemērotu, droši vien MacBaren vai Holger Danske

un vēl būtiskas piezīmes:

pirmās divas pīpes obligāti jāizpīpē telpā
pīpēt jābeidz tad, kad pīpes galviņa ir sakarsusi (vai arī agrāk, protams)
vēlams ieturēt vismaz 1 stundas pauzi starp pīpēšanas reizēm (reāli tā, protams, nenotiek), ja pīpe kļūst nepatīkama, iespējams, tai ir jāatpūšas - vismaz 24 stundas

pīpes piebāšana:
no sākuma piepilda apmēram 1/3 vai 1/2 pīpes galviņas ar tabaku - nepiespiežot (tā būtu pirmā šķipsniņa)
pēc tam nākamo šķipsniņu liek līdz augšai un nedaudz piespiež/nolīdzina
tad liek trešo kārtu, pavisam nedaudz, lai pašā pīpes augšā būtu salīdzinoši blīva un gluda tabakas kārta.
pareizi piebāzta pīpe ir viegli pīpējama (t.i., nav grūti ievilkt dūmu) un viegli aizdedzināma (stilīgi skaitās, ja pīpi māk aizdedzināt ar 1-2 sērkociņiem).

jā, un vēl - ja ir gadījies iegādāties pārāk stipru tabaku vai nolauzt dzesētāju vai kādas citas problēmas ar tabakas stiprumu un darvainumu, tad var izlīdzēties, nopērkot denicool kristāliņus, kas ieberami pīpes apakšā pirms tabakas iepildīšanas. tie uzsūc darvu, dodot aromātiskāku un patīkamāku garšu. (protams, katru reizi, tīrot pīpi, jāizņem arī kristāliņi - atšķirībā no filtriem, kurus teorētiski arī jāmaina pēc katras pīpes, bet es nepazīstu nevienu, kas to patiešām darītu.)

(so, tas apmēram viss, ko es šobrīd varu iedomāties pie FAQ)
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 1. Februāris 2005 - 15:20
(Link)
medus pielietojums jaunā pīpē...
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 1. Februāris 2005 - 15:38
(Link)
esmu dzirdējusi, bet neko nezinu... vot tā :/
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 1. Februāris 2005 - 15:47
(Link)
doma tāda, ka jaunā pīpē pirms pīpēšanas iesmērē medu (nedaudz, plānā kārtā), lai veidotos degslānis (slānis no dažādām neorganiskām, nedegošām lietām). lai nededzinātu pīpi.
ir cilvēki, kas neatzīst medu un pēc pīpes izpīpēšanas, aizspiež to ar pirkstu un sakrat, lai pelni sasēstos pie pīpes malām.

pīpe nav cigarete - nopērc, aizdedzini un dragā ;)
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 1. Februāris 2005 - 15:28
(Link)
ļoti labi.
filtri versus dzesētājs.
tavas pārdomas (ja nav slinkums pastāstīt)
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 1. Februāris 2005 - 15:37
(Link)
nu, man ir bijušas, šķiet, 4 pīpes, no kurām 2 ar dzesētājiem, 2 ar filtriem. no dzesētāja labums (man) bija tikai tik daudz, ka tur saķērās lielums darvas, bet neteiksim, ka es būtu jutusi, ka dūms ir vēsāks (no otras puses, es jau neesmu no pīpes karsētājiem, man tā reti sakarst, ja tam ir kāds sakars ar dūma karstumu). filtri kā darvas pārtvērēji ir labāki, protams.
plus vēl pīpēm ar dzesētāju dzesētājs salūza pusgada laikā. teorētiski tam nebūtu jānotiek (jo dzesētājs nemaz nebūtu jāņem ārā, pīpi tīrot), bet, tā kā tur salien tik daudz darvas, tad gribot negribot nākas dzesētāju arī tīrīt (ar salvetīti, nevis tīrītāju!), arī dzesētāja spraudziņu. un attiecīgi kājiņas arī ar laiku nolūst, jo savienojums starp kājiņām un galviņu ir ļoooti trausls.
kas attiecas uz filtriem - tad es tos mainu "uz aci", t.i., kad tie ir kļuvuši acīmredzami brūni :) tāpēc arī parasti izvēlos filtru ar balinātu papīru, nevis brūnu, jo tur šis process ir uzskatāmāks (plus rodas reālistiskāks priekšstats par to, kas darās manās plaušās ;D).
vēl viena piezīme: ja ir gadījies iegādāties filtru, kam viens gals ir no plastmasas, tad plastmasas gals obligāti ir jābāž pīpes kātā, tā, lai otrs gals paliek pret pīpes galviņu. (loģiski, protams, bet kam negadās sajaukt ;))
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 1. Februāris 2005 - 15:43
(Link)
nu lūk. vēl dienas plānā palicis - uz ko jāskatās (tīri tehniskas lietas) pīpi pērkot.
pulētas vs lakotas
kā turas kopā
kur jābūt urbumam
vēl dažādi sīkumi.
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 1. Februāris 2005 - 15:46
(Link)
nu, šito es savukārt nepārzinu nu nemaz, tam man pašai vajadzētu instruktāžu :)
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 1. Februāris 2005 - 16:00
(Link)
man zināmā un empīriski iegūtā informācija.

pulētas vs lakotas

skaitās labāk, ja pīpe ir pulēta.
tā elpo, dūms ir sausāks, patīkamāks.
dažādām tabakām dažādi mainās garša tās pīpējot lakotā vai pulētā pīpē
laigan neesmu redzējis lakotu pīpi dārgāku par 18 latiem

kā turas kopā
izjauc pīpi, saliec atpakaļ. paskaties vai pīpe un kātiņš cieši viens pie otra pieguļ. vai koks izskatās labi.


kur jābūt urbumam
tam jābūt pašā apakšā, principā ieurbtam arī pīpes dibenā (veidojas tāds, kā grāvītis) un vidū (lūkojoties no augšas)

vēl dažādi sīkumi.
visādi ornamenti uz lētajām ( līdz 30ls teiksim tā) pīpēm lielākoties maskē koka defektus.

sērkociņi versus šķiltavas.
butāna šķiltavas principā deg karstāk nekā sērkociņi. var sadedzināt pīpi. principā šķiltavas es izmantoju kā "last resort" tikai tad, ja nav citas alternatīvas (krāsns un skaliņš piemēram)
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 1. Februāris 2005 - 16:03
(Link)
vēl piezīmes -

izjauc un saliec pīpi ievērojot virzienu-
es izjaucu to griežot pretēji pulkstenim un salieku pulksteņa rādītāja virzienā.
neizjauc siltu pīpi, esmu redzejis, ka nezinātāji tā dara.
From:[info]suic
Date: 2. Februāris 2005 - 09:07
(Link)
Kas tur bija par to galviņas sakaršanu? Kāpēc tad ir jābeidz pīpēt?

Un vēl - vai labi sapakota pīpe, kad iedegusies, pati aizdeg arī līdz beigām (pat bez pīpētāja palīdzības)?

Cik ilgi (minūtēs) aptuveni vienam pīpes saturam vajadzētu būt pīpējamam?
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 2. Februāris 2005 - 09:13
(Link)
> Kas tur bija par to galviņas sakaršanu? Kāpēc tad ir jābeidz pīpēt?
karsts, bojā pīpi.

>Un vēl - vai labi sapakota pīpe, kad iedegusies, pati aizdeg arī līdz beigām (pat bez pīpētāja palīdzības)?
nē. vispār tiko tu uz viņu neskatīsies, tā nodzisīs :D bet tas nekas, nekautrējies dedzināt vēl.

>Cik ilgi (minūtēs) aptuveni vienam pīpes saturam vajadzētu būt pīpējamam?
pilna vidēja izmēra pīpe pīpējas aptuveni 60 - 90 minūtes.
(tiesa, ja tu neesi rūdīts pīpētājs, pa to laiku jau būsi paspējis nomirt :D )
From:[info]suic
Date: 2. Februāris 2005 - 09:49
(Link)
pilna vidēja izmēra pīpe pīpējas aptuveni 60 - 90 minūtes. (tiesa, ja tu neesi rūdīts pīpētājs, pa to laiku jau būsi paspējis nomirt :D )

Vai pa starpu ir jāgaida kamēr atdziest ik pa brīdim?

Un vēl - cik ilgam laikam (reizēm, dienām) pietiek ar 50gr tabakas?

Vai ir normāli "kačegarīt" pīpējot? Nu tipa, lai uzturētu oglīti?
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 2. Februāris 2005 - 09:57
(Link)
>Vai pa starpu ir jāgaida kamēr atdziest ik pa brīdim?

nu, ja tu esi dragātājs, tad, jā. pīpe pīpe uzkarst un ir jāatdzesē.
vispār pīpi var izpīpēt, tā, lai tā neuzsilst.

>Un vēl - cik ilgam laikam (reizēm, dienām) pietiek ar 50gr tabakas?
atkarīgs no taviem pīpēšanas paradumiem.
tā, kā es piemēram steigas gadījumos smēķēju cigaretes (nikotīna atkarīgais :),
man 50gr paciņa pietiek ~nedēļai. reizēm vairāk, reizēm mazāk.

>Vai ir normāli "kačegarīt" pīpējot? Nu tipa, lai uzturētu oglīti?

pārāk intensīvi dragājot, saņemsi rūgtumu mutē. ;)
dažas tabakas naidīgi pret to izturas.

mans temps ir tāds - minimālais, lai degtu.



[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 2. Februāris 2005 - 11:42
(Link)
1) tāpēc, ka sakarsusi pīpe var izdegt no iekšpuses, kas pilnīgi noteikti nav vēlams

2) nezinu, neesmu mēģinājusi :D varētu tā būt. varētu nebūt.

3) rekords ir kaut kādas sešas stundas, ja nemaldos. ir tak speciāli konkursi - kurš ilgāk pīpēs 3 gramus tabakas, un būtībā to var darīt ļoooti ilgi. bet tas droši vien ir atkarīgs no pīpēšanas stila (t.i., nē, es nezinu precīzi)
From:[info]suic
Date: 4. Februāris 2005 - 11:34
(Link)
no sākuma piepilda apmēram 1/3 vai 1/2 pīpes galviņas ar tabaku - nepiespiežot (tā būtu pirmā šķipsniņa)
pēc tam nākamo šķipsniņu liek līdz augšai un nedaudz piespiež/nolīdzina
tad liek trešo kārtu, pavisam nedaudz, lai pašā pīpes augšā būtu salīdzinoši blīva un gluda tabakas kārta.


Var mazliet detalizētāk? Proti, pirmo šķipsniņu ieber, otro arī ieber, bet tad piespiež? Un trešo?

Zinu, ka jautājums skan dumji, nevaru īsti noformulēt, bet pastāsti lūdzu detalizēti (ja vari noformulēt).
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 4. Februāris 2005 - 11:39
(Link)
2. piespiež maaazlietiņ, 3. piespiež kārtīgāk, tā, lai izveidojas blīva un salīdzinoši gluda kārtiņa (citādi būs grūti aizdedzināt).
da savāc kādu pīpētāju un palūdz, lai parāda, izstāstīt jau anyway grūti.
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 4. Februāris 2005 - 11:54
(Link)
ieber pirmo,(nespiezh) tad otro, tad piespiezh, tad uzber veel, piespiezh.
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 1. Februāris 2005 - 16:10
(Link)
tagad tikai vajadzētu to visu puslīdz loģiski savākt kopā un būtu puslīdz lietojams materiāls :)
From:[info]sirmike
Date: 9. Decembris 2009 - 14:43
(Link)
Sveiki,es aptuveni pirms mēneša iegādājos tīri labu pīpi (vismaz pēc manām domām) no dutch pipes-Big Ben par 29Ls sāku ar Mac Bare mixture modern danish blend tabaku (vieninieciņš) Tā man pa mēnesi izpīpējās,tagad paņēmu arī Mac Baren bet cherry ambrosia Mixture (divnieciņu) visu iegādājos vienā un tajā pašā veikalā ( galerijas centra tur tajā caurejamā telpveida ieliņā nezinu kā pareizi nosaukt ) veikalā laikam ''Cigars'' pirmais ko darīju konsultējos ar pārdevēju un tajā pašā dienā kad nopirku pīpi (tāpat arī pie reizes kompanjonu,tīrāmos un 10 filtrus) sāku arī rakties interenetā un atradu šo forumu,izstaigāj uvisam cauri,pirms pirmās pīpēšanas reizes ierīvēju plānā kārtiņā kausiņa iekšpusi ar medu,pirmās divas reizes pīpēju telpā..Nu darīju visu kā šeit atradu...Bet godīgi skaot tagad man ir radušies pāris jautājumu uz kuriem es ceru jūs varēsiet atbildēt.
1.Pēc tam kad esmu pīpējis pīpi vnk nenormāli smird (vismaz tā saka apkārtējie kas ir smēķētāji un arī tādi kas nē) reāli no cigaretēm nesmird pat uz pusi pat ne uz trešdaļu tik ļoti kā no pīpes.
2. un bez tā mana pīpe nenormāli smird pēc ''benčikiem'' xD nezinu kādēļ jo mainu tos ik pēc katras otrās maksimums trešās pīpes,bet tie ir nedaudz slapji,pilni ar darvu un Drausmīgi smird
3. bez tam lasīju ka esot iespējams pīpēt 60-90 minūtes no vietas..Nu man rekords laikam tā lai pīpe nenodziest bija knapi 25 minūtes :( es nesaprotu kā to var dabūt gatavu??
4.Lasīju ka kruti skaitās ar sērkociņu piepīpēt ar pirmo vai otro reizi,nu man tagad patstāvīgi sanāk ar pirmo :) (no sākuma gan ar 4-5to) :D
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 9. Decembris 2009 - 18:08
(Link)
sveiks, atbildot uz jautājumiem.
1. nav īsti saprotams, kas tieši smird, bet visticamākais tā ir tabaka. pīpē sadeg daudz vairāk tabakas, tāpēc arī smarža (vai smaka kā kuram tīk) ir vairāk.
2. tā vienkārši ir, samierinies ar to. testa pēc pamēģini ielikt cigatetes izsmēķi kabatā uz kādām pāris stundām un salīdzini, kurš smird vairāk.
principā filtri ir jāmaina pēc katras pīpes, taču pēc pirmās tie parasti ir samērā "mazlietoti" ja vien tabaka nav ļoti darvaina. filtrus labāk uzreiz izmet kaut kur laukā, nevis virtuves miskastē :D
3. pīpes piebāžšana ir māksla un atbilde uz šo jautājumu.
From:[info]sirmike
Date: 10. Decembris 2009 - 14:40
(Link)
Sveiks, paldies par atbildi,tiešām nēmot vērā to ka pēdējie komentāri bija 4 gadus veci nemaz necerēju tādu saņemt :)
Njam nu filtriņš manuprāt ir tas kas smird visvis trakāk,tagad tā ķiršu tabaka man pašam liekas ka smaržo,daļai tāpat, bet dažiem vēljoprojām smird...Bet tiešām galvenokārt tas kas smird ir filtrs.

Saprotu ka ik pēc katras pīpes bet nu filtri arī nav par velti...Pārsvarā mainu ik pēc 2 pīpēm,reti bet ir arī gadījies ka pēc 3.

Nu es te 10x lasīju par to tabakas piebāšanu, bet gudrs netieku kā tad tur pareizi ja'dara lai ilgāk pīpētu,ci ktieši blīvi kuru kārtu kā vajag..Nu saprotu pirmo pavisam irdenu un nedaudz un pēc katru kārtu nedaudz piespiežot tā uz augšu veidojot aizvien blīvāk un blīvāk...

Iespējams ir kāds Rīgā centrā dzīvojošs labdaris kurš varētu man dzīvē parādīt kā to pareizi dara? :)

Un pīpējot tādā pašā tempā vienreiz pīpe paliek tikai knapi silta,bet otreiz vare'tu pat teikt karsta.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba