pīpes pīpētāji -

About  

Previous Entry 1. Feb 2005 @ 13:56 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 1. Februāris 2005 - 15:37
(Link)
nu, man ir bijušas, šķiet, 4 pīpes, no kurām 2 ar dzesētājiem, 2 ar filtriem. no dzesētāja labums (man) bija tikai tik daudz, ka tur saķērās lielums darvas, bet neteiksim, ka es būtu jutusi, ka dūms ir vēsāks (no otras puses, es jau neesmu no pīpes karsētājiem, man tā reti sakarst, ja tam ir kāds sakars ar dūma karstumu). filtri kā darvas pārtvērēji ir labāki, protams.
plus vēl pīpēm ar dzesētāju dzesētājs salūza pusgada laikā. teorētiski tam nebūtu jānotiek (jo dzesētājs nemaz nebūtu jāņem ārā, pīpi tīrot), bet, tā kā tur salien tik daudz darvas, tad gribot negribot nākas dzesētāju arī tīrīt (ar salvetīti, nevis tīrītāju!), arī dzesētāja spraudziņu. un attiecīgi kājiņas arī ar laiku nolūst, jo savienojums starp kājiņām un galviņu ir ļoooti trausls.
kas attiecas uz filtriem - tad es tos mainu "uz aci", t.i., kad tie ir kļuvuši acīmredzami brūni :) tāpēc arī parasti izvēlos filtru ar balinātu papīru, nevis brūnu, jo tur šis process ir uzskatāmāks (plus rodas reālistiskāks priekšstats par to, kas darās manās plaušās ;D).
vēl viena piezīme: ja ir gadījies iegādāties filtru, kam viens gals ir no plastmasas, tad plastmasas gals obligāti ir jābāž pīpes kātā, tā, lai otrs gals paliek pret pīpes galviņu. (loģiski, protams, bet kam negadās sajaukt ;))
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 1. Februāris 2005 - 15:43
(Link)
nu lūk. vēl dienas plānā palicis - uz ko jāskatās (tīri tehniskas lietas) pīpi pērkot.
pulētas vs lakotas
kā turas kopā
kur jābūt urbumam
vēl dažādi sīkumi.
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 1. Februāris 2005 - 15:46
(Link)
nu, šito es savukārt nepārzinu nu nemaz, tam man pašai vajadzētu instruktāžu :)
[User Picture Icon]
From:[info]doomed
Date: 1. Februāris 2005 - 16:00
(Link)
man zināmā un empīriski iegūtā informācija.

pulētas vs lakotas

skaitās labāk, ja pīpe ir pulēta.
tā elpo, dūms ir sausāks, patīkamāks.
dažādām tabakām dažādi mainās garša tās pīpējot lakotā vai pulētā pīpē
laigan neesmu redzējis lakotu pīpi dārgāku par 18 latiem

kā turas kopā
izjauc pīpi, saliec atpakaļ. paskaties vai pīpe un kātiņš cieši viens pie otra pieguļ. vai koks izskatās labi.


kur jābūt urbumam
tam jābūt pašā apakšā, principā ieurbtam arī pīpes dibenā (veidojas tāds, kā grāvītis) un vidū (lūkojoties no augšas)

vēl dažādi sīkumi.
visādi ornamenti uz lētajām ( līdz 30ls teiksim tā) pīpēm lielākoties maskē koka defektus.

sērkociņi versus šķiltavas.
butāna šķiltavas principā deg karstāk nekā sērkociņi. var sadedzināt pīpi. principā šķiltavas es izmantoju kā "last resort" tikai tad, ja nav citas alternatīvas (krāsns un skaliņš piemēram)
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba