| 1. Februāris 2005 - 15:14 |
---|
1. sagatavotu 15-30 latus (zem 15 kaut ko labu dabūt ir stipri grūti) 2. aizietu iegādāties pīpi uz labu veikalu (Mazajā Smilšu ielā ir labākais man zināmais pīpju veikals) & konsultētos ar pārdevēju. 3. noteikti novērtētu dizainu, t.i., to, kā man šī pīpe piestāv 4. pievērstu uzmanību kāta izliekumam - izvēlētos izliektu, jo izliekts kāts sagādā mazāku slodzi zobiem, tāpēc pīpe ir relaksējošāka) 5. mēģinātu atrast pīpi ar plakanu apakšu (tādu, kas stāvētu krogā uz galda, besī ārā atstutēt pret pelnutrauku) 6. iegādātos pīpi nevis ar dzesētāju (to metāla verķi), bet ar filtru (to, kas ir nomaināms), jo dzesētājs sasodīti ātri salūst 7. ja tā būtu mana pirmā pīpe, noteikti pie reizes iegādātos arī pīpes tīrāmo karotīti, pīpes tīrītājus (es parasti izvēlos mīkstos, bet tas tāpēc, ka es esmu beibe ar jūtīgiem pirkstiņiem), filtrus (sākumā mazo paciņu, lai varu paeksperimentēt un atrast piemērotākos) un tabaku - iesācējam piemērotu, droši vien MacBaren vai Holger Danske
un vēl būtiskas piezīmes:
pirmās divas pīpes obligāti jāizpīpē telpā pīpēt jābeidz tad, kad pīpes galviņa ir sakarsusi (vai arī agrāk, protams) vēlams ieturēt vismaz 1 stundas pauzi starp pīpēšanas reizēm (reāli tā, protams, nenotiek), ja pīpe kļūst nepatīkama, iespējams, tai ir jāatpūšas - vismaz 24 stundas
pīpes piebāšana: no sākuma piepilda apmēram 1/3 vai 1/2 pīpes galviņas ar tabaku - nepiespiežot (tā būtu pirmā šķipsniņa) pēc tam nākamo šķipsniņu liek līdz augšai un nedaudz piespiež/nolīdzina tad liek trešo kārtu, pavisam nedaudz, lai pašā pīpes augšā būtu salīdzinoši blīva un gluda tabakas kārta. pareizi piebāzta pīpe ir viegli pīpējama (t.i., nav grūti ievilkt dūmu) un viegli aizdedzināma (stilīgi skaitās, ja pīpi māk aizdedzināt ar 1-2 sērkociņiem).
jā, un vēl - ja ir gadījies iegādāties pārāk stipru tabaku vai nolauzt dzesētāju vai kādas citas problēmas ar tabakas stiprumu un darvainumu, tad var izlīdzēties, nopērkot denicool kristāliņus, kas ieberami pīpes apakšā pirms tabakas iepildīšanas. tie uzsūc darvu, dodot aromātiskāku un patīkamāku garšu. (protams, katru reizi, tīrot pīpi, jāizņem arī kristāliņi - atšķirībā no filtriem, kurus teorētiski arī jāmaina pēc katras pīpes, bet es nepazīstu nevienu, kas to patiešām darītu.)
(so, tas apmēram viss, ko es šobrīd varu iedomāties pie FAQ)
|