klēpjuzvērs ([info]zaljsh) rakstīja [info]par_velti kopienā,
@ 2012-07-10 23:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Zarkukaiņi
Skatos, ka parādījās interese par zarkukaiņiem. Tad nu plašāk varu izsludināt, ka nudie mēmais tūkstotis mums viņu un varam dažādās auguma/vecuma/krāsu stadijās atdot labās rokās (:
Ja aizmirsies, tad atgādinu, ka tie joprojām smieklīgi šūpojas bezvējā, radot "vēja efektu" ((:
Sen atpakaļ tepat Cibā kāds bija šo šūpošanos pat atzinīgi novērtējis uz pohām... (:

mara.augule ķeburiņš gmail.com


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]alamond
2012-07-11 13:57 (saite)
a, kā šie dzīvo burkās - ar laiku nobeidzās?... vajag obligāti terāriju?...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zaljsh
2012-07-11 14:21 (saite)
ja Tu baro, ar ūdentiņu reiz pa reizei apsmidzini - tad nenobeidzas ne burkā, ne terārijā. tas ir - visi ar vecumu mirst, bet tā ir ok, ka tik gaisma un gaiss tiek klāt, attiecīgi burkai es liku audumu pāri, ar gumiju piestiprināju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alamond
2012-07-11 17:13 (saite)
I see :) Es te apdomājos... ja drīkst Tevi garlaikot, tad, viņi gaļu arī ēd? Es domāju kaut kādas skudras, mušas?... Ar ko viņus vispār barot? Ja tā ir svaiga zāle, tad ar ko ziemā?... Es nav nekāds "man vajag tirgu" eksemplārs, iepērkos veikalā, ēdu ķīmiju, potētus apelsīnus un citus sūdus un nežēlojos - bet ko tādiem ķipariem dot ziemā, ja laukā zāle neaug? Maximas salāt lapas?... Kā mājdzīvnieki reaģē? Man ir kaķene - medniece, ķer putnus, kas ielido pa logu, zirnekļus, visu kas kust - viņai vajag! Un kā šie pārojas un kā tos sīkos vispār pamana :)? Pa nakti lampu nevajag?...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zaljsh
2012-07-11 19:06 (saite)
gaļu neēd, ja neskaita reizes, ka sajauc kāda blakus esoša zarkukaiņa kāju ar zaru, tad grauž to, bet vispār ir zaļēdāji.
vasarā dodam liepu lapas, aveņu lapas, upeņu lapas... pa ziemu dzīvojas uz veikalā nopērkamām pētersīļu buntēm, un ja pa vasaru ir savāktas vasaras lapas, tad tās atsaldē, aplej ar karstu ūdeni, lai atgūstas un arī liek ēdmaņām. bet es parasti iztieku ar pētersīli. cik esmu noveroju, salātlapas ne īpaši šiem iet pie sirds.
esam rādījuši kaķim, viņa nepamanīja, laikam domāja ka zars, bet ja atsevišķi no zara palaidīs kaķim priekšā, tad gan ticu, ka ilga dzīve tādam mazkustonim nav lemta (:
šamie nepārojas, lielākoties visas ir mātītes un dēj jau apaugļotas olas. tās inkubejas sava nodabā pat vairākus mēnešus un tad vnk šķiļas. ja gribi ierobežot dzimstību (vienam zarkukainim gada var būt pat 200 oliņas), tad vnk izvāc un izmet.
lampu galīgi nevajag, ideālā temperatūra šiem ir ap 18C. cik esmu novērojusi, tie ir nakts dzīvnieki, jo pantki sākas īstais tusiņš, lai gan troksnis jau nekāds dižais - skrab lapiņas (:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alamond
2012-07-15 21:34 (saite)
Es padomāšu :) es taču drīkstu kādreiz aizmest e-pastu, ja nu būšu nobriedusi ņemt šos par biedriem :)? Ārā jau nemetīsi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zaljsh
2012-07-15 21:42 (saite)
Droši padomā, vien 24ajā es pametu valsti uz ilgāku laiku un mazie zariņi iespējams dosies pie jaunajām auklēm. Bet Tu raksti meilā un tad jau kko sabīdisim un sakoordinēsim (:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gee
2012-07-16 11:19 (saite)
Ehhhh, pagājušajā gadā šitādus 3 mazus peņģerotus paņēmu. Laikam burka bija par mazu (3 litrīgā), jo lielākais no visiem kāvās ar mazajiem, i beigās nograuza abus :( Lielas palika, bet kad netīšām (^_^) aizmirsu pabarot - arī atdeva galus :(

R.I.P Palaistuve, Konsole un Back-up'se


Tagad žēl atkal ņemt :(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zaljsh
2012-07-16 11:32 (saite)
Ja nu dikti gribas, tad varu vienīgi rekomendēt sadabūt kādu lielāku burku - 5L vai kaut ko tamlīdzīgu. Un jā, varbūt paņemt 2gab.
Bet skatās (: Man no 3 gab, ko sākumā paņēmu nu jau vairāki simti bijuši (:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gee
2012-07-16 11:38 (saite)
Ha, es jau ar divus paņēmu, tobiš pieteicos uz diviem, bet beigās man atnesa trīs ar saukli, ka "ups, laikam sajuka :D", i tā arī radās Back-up'se, kā rezerve, ja nu viens no kustoņiem aiziet mūžībā.

Es jau varu paņemt, bet man sirdsapziņa vairs neļauj mocīt tos kustoņus :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zaljsh
2012-07-17 11:07 (saite)
Galvenais, lai sirddsapziņa tīra. Ta jau ok.
Ja nu kāddien pārdomā - ziņo. Nedomāju, ka man viņi tik drīz izbeigsies (:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?