pajautaa

Cibas motociklistiem

« previous entry | next entry »
Maijs. 9., 2016 | 07:35 am
posted by: samantta in pajautaa

Iespējami muļķīgs jautājums.

Nesen sāku mācīties braukt ar motociklu un viss būtu lieliski, izņemot faktu, ka nespēju noturēt labās rokas locītavu stabilu un nokontrolēt gāzes padevi (nezinu vai pareizi izsakos, jo mācos Anglijā un visi termini galvā sajukuši). Jebkurā gadījumā, dēļ manas ļenganās locītavas, man ir ļoti grūti kontrolēt ātrumu. Ja ļoti koncentrējos uz to visu, tad ir puslīdz ok, bet tiko jāsāk domāt par ko citu - manevrēšanu, ātrumu pārslēgšanu, locītava aiziet pa pieskari.

Tā kā man nav daudz draugu motociklistu, izņemot draugu, kurš nesaprot kas man par problēmu, gribēju uzzināt vai vēl kādam tā ir bijis vai es viena tāda dīvaina? Vai varbūt man tāds jūtīgs motocikls patrāpījies, kas reaģē uz mazāko kustību? Kā jūs noturat to sasodīto roku stabilu?!

Paldies :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {1}

Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Maijs. 9., 2016 - 11:18 am
#

Pirms miljōns gadiem ar močiem ir braukts, un katram tā drosele savādāk. Krosa čežetai vispār bij 8 milimetru gājiens, ar to atvilkt uz muguras bij vieglāk par vieglu. Toties kaut kādam pļerrakam bij pusotrs apgrieziens lai pilnu gāzi dabūtu. Saku tik to, ka katram dampim tas savādāk.
Attiecīgi tavā gadījumā pirmāmkārtām ir jātrenē roku, jo ja jau tagad nespēj noturēt, tad vēlāk var tikai ziepes sanākt, ja dabūsi kratīties uz bedrēm.
Bet tā:
a) atvilcēj atspere pa stipru (var regulēt gan jau)
b) gājiens pa īsu (regulēt nevar)
c) kaut kāda bremzīte ručkai, moš ir kāda skrūve ko pievilkt, lai ručka nav ķīselis, bet gan stigrāk turas (regulējama lieta)

Tas viss no atmiņas par jafelēm, čežetiem un emkām, kā ir ar hondām yamahām utml zvēriem nezinu, bet nu fizisko formu ir jāpatrenē, lai būtu droši.

Atbildēt