pajautaa

Suns un cilvēka zobu pasta

« previous entry | next entry »
Apr. 3., 2016 | 11:49 pm
posted by: mazliet in pajautaa

Esmu iekļuvusi kaut kādu stulbo jautājumu strīpā. 3,2 kg smags sunītis apēda zirņa lieluma Sensodyne pikuci. No sākuma siekalojās, tad izrija visus sausos graudiņus, kurus gandrīz nekad neēd, un kārtīgi sadzērās ūdeni. Pagājusi pusstunda, ik pa laikam laizās. Vai viss būs kārtībā, jeb jāmeklē diennakts vets? Raizējos vai tā pasta viņam vēderā tur nesaputo un un neizraisa nierēm vai aknām problēmas? Ko darīt? Kādam cibiņam suns nav izdarījis ko līdzīgu, lai varētu pateikt, ko lai domā?

UPD: sunim tomēr bija slikti. Pa dienu bija pieķēzījis visus stūrus - gļotaini melnais saturs radīja bailes, ka iekšēji varētu būt asiņošana. Devāmies pie vetārsta, tas iztaustīja un teica, ka vēders uzpūties un sāpīgs. Uzlika pie sistēmiņas, ielaida 4 šprices un iedeva 2 veidu zāles tuvākajām 5 dienām. Teica, ka viss būs labi, bet diez ko uzjautrināts dakteris gan neizskatījās. Esmu vēl joprojām noraizējusies. Māsiņa teica, ka nav nekāda joka lieta - suņiem toksisks var būt viss kas. No šokolādes, rozīnēm un avokado esot nesti letarģiski suņi - zobu pasta ir visādu toksisko vielu samainījums, neesot jābrīnās. Esiet uzmanīgi arī jūs ar saviem mīļučiem!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

blond

from: [info]blond
date: Apr. 4., 2016 - 12:01 am
#

Man ne suns, ne kaķis nekad nav izdarījis neko līdzīgu, bet gribētos tevi mierināt, ka no tāda pikucīša patiešām nekas nevar notikt. Labi tas, ka sadzērās un kārtīgi uzēda. Bet sirds mieram jau tu vari piezvanīt uz kādu diennakts vetpoliklīniku, piemēram, uz Beinerta klīniku Ģertrūdes ielā, viņi tev pateiks, vai vērts uztraukties. Visticamāk, varēsi mierīgi gulēt:)

Atbildēt | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Apr. 4., 2016 - 12:15 am
#

Tā, piezvanīju uz šo klīniku. Teica, ka visdrīzākais, ka nekas nebūšot, bet esot jāvēro. Tuvākajās dienās varot būt caureja. Ja sākoties vemšana, tad jāved pie ārsta. Arī teica, ka labi, ka kaut ko apēdis un padzēris un ieteica,lai iedod kaut ko vēl. Vērošu ko viņš no rīta dara, ļoti ceru, ka viss būs ok, jo pa dienu jau nevarēšu būt mājās lai vērotu. Uztraucos. :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Apr. 4., 2016 - 12:18 am
#

Neuztraucies, viss tiešām būs labi. Ja rīt no rīta būs ok, tad jau vēlāk arī nekādas komplikācijas neparādīsies. Un padomā - nu kas tad tur liels - vemšana? Kurš nav vēmis? Būs dzīvotājs, dusi mierīgi:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Apr. 4., 2016 - 12:49 am
#

Paldies par atbalstu. Jā, tev taisnība, gan jau ka trakākas lietas nemaz nav pamanītas, ja kas arī bijis apēsts. Vemšana it kā ir dabīga, jā, es tik domāju -vai tie enzīmi nesaēd viņam punci. Nju it kā suns jau pats sevi spējot dakterēt, ja saindējies, izstiepu viņu ārā, bet zāli it kā neēda, tad jau varbūt nejūtas tik slikti, vismaz ne šobrīd. Šķiet, ka izdarīts viss iespējamais, jāiet gulēt. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Apr. 4., 2016 - 09:07 am
#

Skaties, vai sastāvā nav xylitol (visdrīzāk ka nebūs, bet mierīgam prātam).

Atbildēt | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Apr. 4., 2016 - 12:40 pm
#

Update: no rīta 2 reizes izvēmās, bet tur nebija nekas saskatāms, dzeltens, putains šķidrums, kāds parasti tad, kad spalvas saēdies un tad tās mēģina dabūt ārā. citādi izskatās un uzvedas normāli, ēda un ārā gāja, zāli neēda. Šķiet ka viss būs kārtībā, varbūt nedaudz kairināts kuņģis vnk.

Izlasīju sastāvu, no saldinātājiem Xiltola nav, bet ir saccharin. Ceru ka šoreiz ar izcili būs tikts cauri. Arī par flouorīdu lasīju, ka tad esot jāizēd visa tūbiņa lai fluors būtu indējošs.

Fingers crossed ka suncis būs vnk izspēlējis baigo joku.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Apr. 4., 2016 - 12:42 pm
#

izbīli, ne izcili. atvainojos :)

Atbildēt | Iepriekšējais