« previous entry | next entry »
Jun. 12., 2015 | 04:12 pm
posted by: amatieris in pajautaa

Labs rīts,

ir vēlme doties pārgājienā gar jūru uz vairākām dienām.
Ir vēlme no rīta baudīt kafiju.

Lielais jautājums - vai ir cerības tikt pie dzerama brūvējuma, no kura nepiemetīsies caureja, ja:
espresso kanniņā tiks izmantots Baltijas jūras ūdens?

Runa ir par šādu izstrādājumu: http://www.electricshopping.com/product_images/u/328/es090200_5__10776.jpg
It kā jau tur notiek destilācijas process un ūdens spiežas cauri labi sablīvētai kafijai (sanāk ka kafija darbojas līdzīgi filtram).
Baigais lauziens stiept līdzi n litrus ūdens tikai rīta kafijai - jo, kā likums, negribēsies jau tikai man vienam.

Es saprotu, ka miera ielā illija mašīnā barpapistas izpildījumā ir vienīgā dzeramā kafija - nav nepieciešams to atkārtot. Bet ja nu reiz gribas to baudīt tik tālu, ka neviens ar uz fiksīša bomīša vai sieviešnieka ziedu groziņā to nevar atvest... Ko tad?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Jun. 12., 2015 - 05:53 pm
#

re kur http://klab.lv/users/kihelkonna/530754.html paņēmiens kā no jūras ūdens dabūt tīru, destilētu ūdeni, tb arī bez citiem piesārņotājiem, ne tikai sāls. bet nu vajadzēs sauli, pāris pričendāļus un pacietību. :)

par saldūdeni no upēm – man šķiet, es vispirms to vnk uzvārītu un tad izmantotu kafijas pagatavošanai, upēs jau arī tas ūdens nav bez papildvielām. nu kaut gan varbūt tiešām konkrētās kafijas kannas konstrukcija un paši kafijas biezumi jau pildīs pietiekami laba filtra funkcijas.

bet to kafijas kannu stiept nebūs lauziens? :D

Atbildēt