pajautaa

kā nokrāsot vecus šķīvjus?

« previous entry | next entry »
Mar. 30., 2015 | 01:31 am
posted by: mazliet in pajautaa

Vai ir kāds veids kā pārkrāsot padomju laiku (nezinu kas tas par materiālu!) šķīvjus? Vai var kaut kā pārkrāsot un piededzināt? Jeb viņus iebāžot tai speciālaja krāsnī- sasprāgs? Tie jau vienreiz ir "noglazēti" - vai būtu iespējams pārglazēt? Vai tā sistēma ko veic māla traukiem un kad noglazē ar skaistu, biezu krāsas slāni - šajā gadījumā nederētu? Vai ir kāds cits veids, kā varētu nokrāsot traukus, izņemot stikla krāsas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

hilda

from: [info]hilda
date: Mar. 31., 2015 - 02:47 pm
#

Katrā gadījumā no tā, ka pajautāsi Iļģuciemā, nevienam galvu nenoraus un sliktāk nepaliks :)

Keramikas krāsas mēs pasūtām no Vācijas, tās ir sasodīti dārgs prieks, neiesaku Tev pašai pirkt, it īpaši, ja nav, kur apdedzināt. Kā pulverizatoru mēs izmantojam palielu kompresoru, kuram tad nu pieskrūvē to glazūras bunduli klāt un nopūš, kas nopūšams.

Glazūras, kamēr nav apdedzinātas, ir indīgas (tāpēc nevajadzētu gan mājās nodarboties ar glazēšanu).

Visādus keramikas pričendāļus Latvijā tirgo, principā, viens uzņēmums http://www.keramserviss.lv/public/index.php?section=1&lang=lv , bet teikšu pēc pieredzes, glazūras viņiem ir ļoti švakas, bet toties dikti dārgas.

Labāk griezies pie kādas keramikas studijas, kur Tev speciālisti piepalīdzēs un samaksāsi tikai par tik materiāliem, cik Tev izlietosies.

Atbildēt | Iepriekšējais