pajautaa

lielais ziepjutrauks

« previous entry | next entry »
Mar. 11., 2015 | 01:34 am
posted by: inese_tk in pajautaa

Labvakar.
6 gadus esmu draudzīgi un saticīgi nodzīvojusi ar fotoaparātu FujiFilm FinePix S2000HD, bet nu šams arvien uzstājīgāk sāk prasīties pensijā. Varbūt kādam ir kaut kas iesakāms no šāda tipa fotoaparātiem - nu tiem, kurus internetveikalos mēdz likt zem nosaukuma "pusprofesionālās digitālās kameras"? Man skatīties uz vnk jaunākiem Fuji modeļiem vai ir vērts pamēģināt ko citu, piemēram, Nikon? Reku, piemēram, kkāda mega atlaide šitādam Samsungam. Vai ir kaut kas kamī noteikti nevajadzētu iegrābties?

Manas vēlmes attiecībā uz fotoaparātu ir - lai sanāk tikpat labas vai labākas kvalitātes bildes kā ar manu veco aparātu viņa jaunības laikos, ekonomisks (teiksim ~200 eur), ērts un vienkāršs lietošanai (man ir slinkums iedziļināties miljons režīmos un manuālajos setingos) un ne pārāk liels/smags, lai nav slinkums un grūti staipīt līdzi. Galvenokārt fotogrāfēju ārā - ģimenes ekskursijas un dzīvniekus, utt.

Jau iepriekš pateicos par noderīgiem ieteikumiem.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

from: [info]santech
date: Mar. 11., 2015 - 09:01 am
#

tieši tā - ar 200 euro nav ko iesākt, ja grib jaunu aparātu. sony a5000 būs bez zūuuuma, kāds izskatās, ka ir tevis izvēlētajiem bridžiem.
samsungu - nekadmūžā! ja tas nav kkas ar apsc sensoru kā tas pats sony minētais.
ja vajag kvalitāti un zūmu, tad sony dsc hx sērijas - hx20, hx50 ut. vsp jebkuru sony var ņemt, kam modeļa nosaukumā ir x
varētu vēl daud ko labu ieteikt, bet par 200 eur ir jāizvērtē prioritātes - liels palielinājums+laba stabilizācija/pareizas krāsas autorežīmā/ātrdarbība/labi bildē sliktā gaismā (bez zibspuldzes). par 200 eur grūti būs kko atrast, kam tas viss kopā ir iekšā

Atbildēt | Diskusija


from: [info]santech
date: Mar. 11., 2015 - 09:07 am
#

ja izmēram ir nozīme, tad hx400 http://www.sony.lv/electronics/cyber-shot-compact-cameras/dsc-hx400-hx400v vai hx300 http://www.sony.lv/electronics/cyber-shot-compact-cameras/dsc-hx300
ja gribas kompaktāku, nevajag 50x zūmu (optisko), bet pietiek ar 20X, nu tad hx50 http://www.sony.lv/electronics/cyber-shot-compact-cameras/dsc-hx50-hx50v
ja kkur atrod jaunu hx20 - arī ir super.
cenas gan pasērčo iekš salidzini. man tgd nav laika, sory

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]diskurss
date: Mar. 21., 2015 - 05:34 am
#

no šitās sugas, kurai pieder sony hx, t.i. tādiem spējīgākiem ziepjutraukiem bez lieka glamūra un ar garu zūmu, jeb travelzūmiem, ļoti tā neko ir arī canon sx280hs / sx270hs, un lētāki par sony, zem 200. vispār jau arī sony hx50 turpat tajos 200 vien ir (viņam gan ir versijas hx50b, hx50s , hx50vb, un varbūt vēl kāda, kuras savā starpā atšķiras ar cenu, bet ar ko viņas atšķiras funkcionāli, es godavārds nezinu un esmu par slinku pētīt).

savukārt tajā, vēl gudrāko mazo ziepjutrauku kategorijā, kurai piederīgs presītes zemāk minētais panasonic lx, tur arī ir vēl citi skaistuļi - http://www.dpreview.com/articles/2367736880/roundup-enthusiast-zoom-compact-cameras/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]santech
date: Mar. 21., 2015 - 12:41 pm
#

Canon pilnajā autorežīmā bildi tomēr mēdz taisīt silti zaļgandzeltenu. ir patīkami skatīties, bet nav patiesi atainotas krašas. Lai arī Sony reizēm bliež par spilgtu, bet vismaz dzeltens ir dzeltens, sarkans ir sarkans un, kas vissvarīgkais - balts ir balts.

b=black, s=silver, v=GPS

Pastrādājot savu laiku fotonodaļā un tiekot pie iespējas salīdzināt visus tos verķus, secinājums ir tikai viens - autorežīmam (kam ziepji ir arī domāti) - tikai Sony.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]diskurss
date: Mar. 23., 2015 - 05:12 pm
#

visi un jebkuri canon tā dara? var jau būt, ja tava pieredze to apliecina, bet nu vismaz man, kam nav bijiusi darīšana ar visiem iespējamajiem kanoniem, kaut kā neticas sāgām "tam brendam tādas krāsas, šitam brendam šitādas". ja konkrētam modelim kaut kādā testā, teiksim, dpreview garajā testā (kādu sx280hs/sx270hs nav dabūjis, bet, piemēram, tiešais priekštecis sx260hs ir) parādās, ka tas un tas ar krāsām ir tā un tā, tad ok, tie ir leģitīmi testa rezultāti par konkrēto modeli, bet vispārināt uz brendu, nu nez nez.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]santech
date: Mar. 23., 2015 - 05:24 pm
#

Nepamēģināsi - neuzzināsi ;-]

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]diskurss
date: Mar. 23., 2015 - 05:20 pm
#

paldies par skaidrību par sony burtiņiem. par v man bija aizdomas, ka tas tāpat kā senos laikos arvien nozīmē gps, bet man nebija ienācis prātā, ka, kopš parādījās krāsiņas ("jums krāsainie televizorifotoaparāti ir? man, lūdzu, sarkanu!"), krāsiņas tiem sātaniem arī identificējas ar burtiņiem.

Atbildēt | Iepriekšējais