pajautaa

Mūzikas veikali

« previous entry | next entry »
Jun. 7., 2014 | 10:18 am
posted by: far_away in pajautaa

Kuros mūzikas veikalos Rīgā strādā tiešām zinoši pārdevēji, kas palīdzēs nopirkt pirmo ģitāru un visu, kas tai vajadzīgs?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Jun. 7., 2014 - 09:09 pm
#

cena šoreiz nav problēma. tas ir, mans plāns nav nopirkt labāko no lētajām vai lētāko no labākajām, bet labāko tieši man, un ja maksās virs 300 eiro, lai tā arī būtu. es šobrīd vairāk uztraucos par to, ka man teiksim nav ne jausmas, kā izvēlēties stīgas, kā saprast, vai ģitāra būs ērta (kurpes arī veikalā uzmērot uz īsu brīdi liekas ērtas, pēc pusstundas valkāšanas tulznas var dabūt), ko vēl bez ģitāras nopirkt, kāda veida ģitāra piemērota tam mūzikas stilam, ko man patīk spēlēt u.t.t. vārdu sakot, tāpat kā mašīnu gribas nopirkt īsto, tā man arī ģitāru gribas nopirkt īsto.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Jun. 7., 2014 - 10:50 pm
#

A tu vispār akustisko vai elektrisko gribi?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Jun. 7., 2014 - 11:22 pm
#

Akustisko. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Uzmanību, viss šeit lasāmais ir autora fantāzija.

from: [info]ulvs
date: Jun. 8., 2014 - 03:37 pm
#

ui, es tikai zinu par elektriskajām. bet, nu, ceru, ka saproti, ka ir divu veidu akustiskās - western (ar metāla stīgām) un klasiskākas (flamenko) - ar plastmasveida stīgām. pirmās vairāk spēlē ar mediatoru (lai gan pofig), otrās biežāk ar pirkstiem. pirmajām var panākt izteiktāku džingstoņu un augstos toņus, savukārt otrās man asocējas vairāk ar maigiem toņiem, kas izspelēti ar pirkstiem.
jā, vispār, cik zinu, par akustiskajām, tad tur nav tik traki ar to cenu, t.i., tu mierīgi varēsi paņemt normālu pa 200+ eiro (jaunu). protams, tev jāizvēlas, kādu tipu (western vai flamenko) vēlies. principā, ja vēlies iemācīties ģitāru spēlēt ar pirkstiem, tad parasti ņem flamenko tipa, ja ar mediatoru - otru.

es visticamāk izvēlētos flamenko tipa. tai parasti ir platāks grifs (tas, kur tev atradīsies kreisā roka, ja esi labrocis/-ce). tās plastmasas stīgas mazāk deldēs pirkstus, kā arī šo ģitāras tipu var mierīgi spēlēt ar mediatoru, pat caur draivu. runājot par pēdējo, liekas, jura simanoviča solo albumā "riperogrāfija" daudzviet iespēlēts ar flamenko tipa ģitāru, kas bieži laista caur draivu vai pieslēgta pie pastūža kā elektriskā. rekur var paklausīties to albumu - http://tornis.bandcamp.com/album/riperogr-fija

un, jā, vispār nav slikti ņemt alkustisko ģitāru ar iespēju pieslēgt pie pastiprinātāja, jo tad daudz plašākas iespējas - var piepirkt klāt dažādus efektus un panākt plašu tonālo diapozonu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Jun. 8., 2014 - 10:48 pm
#

es gribu klasisko, skolas laikos spēlēju ar pirkstiem gana daudz, patika labāk kā ar mediatoru, un arī maigā skaņa man patika labāk kā metāla stīgu variants, bet, nu, tas bija pirms gadiem desmit.

lūk, tās dziļākās zināšanas ir tas, kas man pietrūkst. nu, teiksim tas, ko var panākt, ja ģitāru kaut kur pieslēdz un ka labāk būtu ņemt tādu, ko var pieslēgt pie pastiprinātāja u.t.t. paldies par padomu, vismaz cik necik gudrāka un drošāka par pirkumu sajutos. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Uzmanību, viss šeit lasāmais ir autora fantāzija.

from: [info]ulvs
date: Jun. 9., 2014 - 12:48 pm
#

žēl, ka neesmu satiekams. ja būtu pilsētā, tad varētu mierīgi aiziet un palīdzēt izvēlēties. ņem par labu. un obligāti ņem līdzi kādu cilvēku, kas kko saprot no ģitārām! citādāk tev visticamāk iesmērēs kaut ko (tomēr postpadomija). mūsdienās patiesībā viegli atrast tādu.

Atbildēt | Iepriekšējais