Sadzīviskās komunikācijas diskrētais šarms

« previous entry | next entry »
Jan. 6., 2014 | 06:40 pm
posted by: ziema in pajautaa

Vieta: daudzstāvu mājas dzīvoklis, kurā dzīvo ģimene no vairākiem cilvēkiem
Laiks: darbdienas beigas
Situācija: ģimenes loceklis X atnāk mājās, un pie dzīvokļa durvīm sastop kaimiņieni, kas atnākusi pie cita ģimenes locekļa ar kādu lūgumu. Lūgumu iespējams noformulēt pāris teikumos. Tomēr X, ieaicināta dzīvoklī, apsēžas un sāk kratīt sirdi par visu, kas notiek Latvijā. X ir izsalcis, tāpēc, neskatoties uz kaimiņienes klātbūtni, sāk jaukt sev salātus, vārīt kafiju.. Un tagad jautājums (atvečajut znatoki): kurš no viņiem rīkojas netaktiski? X, kurš nevar desmit minūtes pieturēt savu izsalkumu, vai kaimiņiene, kas ignorē faktu, ka mājās pārnācis cilvēks dienas beigās parasti ir izsalcis, noguris un vēlas mieru?

UPD: to laikam īsti labi nevar nolasīt no manis rakstītā, bet ieaicina tas, pie kā kaimiņiene nākusi, ne X pats.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {36}

Murķis

Re: ar īpašu taktiskumu gan neemu nekad izcēlusies, bet

from: [info]vineta
date: Jan. 6., 2014 - 08:07 pm
#

Es tā saprotu, ka runa ir par dzīvokli, kurā ir tikai viena telpa un tā pati - virtuve?
Lai nu kā - netaktisks te ir tikai tas ģimenes loceklis, kurš ieacināja kamiņieni iekšā. Kaimiņiene varēja nezināt, ka X nāk mājās izsalcis un noguris, bet cilvēks, ar ko tiek dalīta dzīvojamā telpa to noteikti zināja. Attiecīgi pie vēlmes paklačoties ar kaimiņieni, varēja atrast neitrālu telpu…nu vienas telpas dzīvokļa gadījumā, es būtu teikusi – atvainojiet X noteikti gribēs atpūsties vai varam aiziet parunāt pie jums. X vainas te nav – viņš ir mājās un dara, ko grib – tā nav viņa viešņa. Kaimiņiene tikai ieaicināta – arī nozieguma sastāva nav :)

Atbildēt | Diskusija


Re: ar īpašu taktiskumu gan neemu nekad izcēlusies, bet

from: [info]ziema
date: Jan. 6., 2014 - 10:42 pm
#

Man gan no sava skatupunkta gribētos arī tai kaimiņienei kaut ko piešūt, jo, kā rakstīju augstāk, nevaru sevi iedomāties sēžam pie svešiem cilvēkiem vakarā, kad viņiem kāds mājinieks pārrodas. Bet pieredze katram citādāka, tāpēc man gribējās te pajautāt. Interesantas atbildes :)

Atbildēt | Iepriekšējais