pajautaa

NVA un darba meklējumi

« previous entry | next entry »
Okt. 29., 2013 | 10:54 pm
posted by: murxxe in pajautaa

Kā jau kārtīgs students labu laiku strādāju klientu apkalpošanā uz pusslodzi, nesen sapratu, ka tas nu galīgi nav man un darbu ar studijām apvienot šobrīd nevaru un negribu.

Aizgāju no darba, pieteicos NVA un viņiem viens no pamatnosacījumiem šobrīd ir "dienasgrāmatā" norādīt vismaz 4 darba vietas, kur esi aizsūtījusi savu CV un jānorāda saņemtā atbilde. Nekur neko neesmu sūtījusi, kaut ko atrast esmu mēģinājusi, bet uz pusslodzi vienīgā realitāte ir klientu apkalpošana. Kāda ir pieredze? Vai NVA ņems pretī paskaidrojumu, ka nevaru strādāt studiju dēļ?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

from: [info]ziema
date: Okt. 30., 2013 - 10:04 am
#

Jā, bet var arī viņus saprast – NVA primāri domāts darba meklētājiem, ne tiem, kam kaut kādu iemeslu dēļ nesanāk sevi uzturēt, kamēr studē (šis izklausās ciniski, bet tā nav domāts, un es ceru, ka foršu pusslodzes darbu tomēr atradīsi).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


- [info]

from: [info]ziema
date: Okt. 30., 2013 - 06:50 pm
#

Pabalstu izmaksa notiek, pamatojoties uz NVA piešķirto darba meklētāja statusu, kuru NVA vieglu roku jebkurā mirklī var kancelēt, ja neesi izpildījis kādu no viņu kritērijiem. Vēlreiz uzsveru – pabalsts pienākas darba meklētājiem. Cilvēkiem, kas aktīvi vēlas atsākt darba gaitas. Tas, esi vai neesi students, viņiem ir gluži viens pīpis.

Un neviens neliek iet par sētnieku, sen vairs neeksistē sistēma, kur NVA vardarbīgi sūta uz darba intervijām. Viss, kas vajadzīgs, ir ierasties uz tikšanos ar 4 fiksētiem darba pieteikumiem. Ja cilvēks pusotra mēneša laikā nevar nosūtīt 4 CV, nu, tad var arī nereģistrēties NVA, nav taču spiesta lieta.

Atkārtošos – NVA nav paredzēts cilvēkiem, kas studiju laikā nespēj sevi uzturēt. Ja kāds ir pieaudzis, studē, nestrādā un viņam nav, par ko ēst, ir iespējas vērsties sociālajos dienestos. Nodokļi nav krājkasīte, no kuras jebkurā vajadzīgā brīdī pagrābt, kā te daži varbūt iedomājas.

Atbildēt | Iepriekšējais