« previous entry | next entry »
Aug. 14., 2013 | 10:07 am
posted by: zaglis in pajautaa

Sveiki, gribēju uzzināt par veselības aprūpi UK, Londonā, reģistrēšanos un 

Pēc šī saprotu, ka nav obligāti jāpiesakās kā rezidentam un jāmaksā tie 55 paundi, ja ir no EEA vai Šveices. Tiešām tā ir? Es varu dzīvot UK, cik ilgi gribu un man nevajag pieteikties kā rezidentam? Vai arī es saprotu nepareizi un tomēr jebkurā gaddījumā nepieciešams reģistrēties? Ja tā - ko man tas dod, ko man vajag, lai to darītu un cik ilgā laikā tas ir jāizdara?

Otrs jautājums: kā UK var dabūt savu ģimenes ārstu? Tā Latvijas izsniegtā EHC ir, bet konkrēti savu ģimenes ārstu un būt drošs, ka slimības laikā būs pie kā griezties? 

Un trešais - kā ar dzīvesvietas atrašanu bez tās apskates? Vai tā ir prātīgi darīt? Ko tad labāk skatīt aģentūru vai privātos piedāvājumus?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

from: [info]lotele
date: Aug. 14., 2013 - 07:43 pm
#

vajag saņemt nhs nummuru, lai var piereģistrēties priekš GP, dažas surgery (poliklīnikas) piedāvā pieteikties nhs nummuram, dažas nē. es iegāju vnk walk-in centrā, aizpildīju anketu, parādīju adreses apstiprinājumu un pasi un pēc 2 nedēļām viņi man telefonsarunā pateica manu nr, ar kuru tālāk gāju uz surgery un pieteicos ģimenes ārstam. jāmaksa nav nekas par šo visu padarīšanu.

dzīvesvietu bez apskates atrast var, bet es neriskētu, šobrīd ar puisi meklējam dzīvesvietu vienā no pieLondonas miestiem (ļoti daudz iedzīvotāju mēro netālo ceļu līdz Londonai katru dienu). Aģentūrai būs vieglāk noticēt tam, ko redzēsi bildēs BET man ir pāris cilvēki zināmi, kas nekādi nevar dabūt savu drošības naudu atpakaļ, jo aģentūra izvairās un atrunājas, kaut gan dzīvoklim skāde nav nodarīta un cilvēks visu atstājis tīru un kārtīgu. Pati uzrāvos un privāta izīrētāja, kas man neatdeva atpakaļ depozītu, jo bija pazaudēji darbu mēnesi pirms es izvācos un vnk atteicās kko dot atpakaļ, aizbildinoties ka būs, būs vēlāk. Aģentūrā vēl būš visi viņu maksājumi + backup check, kas maksā sākot no 150 mārciņām 2 personām. mēs ar puisi rēķinam, ka, ja nu mēs atrodam kko par 600 naudiņām mēnesī, tad, lai iegūtu atslēgas, mums ir uz galda jānoliek sākot no 2000 mārciņām. un tas ir tikai pirms atslēgu iegūšanas.

Atbildēt