Maijs. 17., 2013 | 07:46 pm
No:: digna

Izklausās visai traki, jo, ja konkrētais kaķis ir aktīvs naktī (visiem tā nav, manējie, piemēram, naktīs lielākoties guļ), tad pārbīdīt viņa iekšējos pulksteņus, šķiet, varētu būt neiespējami.
Nav gluži tā, ka, ja Tu šodien viņu visu dienu tirināsi un tramdīsi, tad viņš baigi nogurs un pa nakti gulēs ciešā miegā, tas vienkārši vairos stresu un ilgtermiņā var novest pie visādām kaitēm.

Var būt, ka šo problēmu vismaz daļēji varētu risināt, mēģinot kaķi ieinteresēt "medīt" uz grīdas, atstājot tur visādus bumbulīšus, kamolus un pelītes (te nu atkal jāzin, kas konkrētajam indivīdumam iet pie sirds). Var salikt kaut kādas kastes (no tām var taisīt veselas sistēmas), sapilināt tur kādus balderjāņus, cerībā, ka kaķim interesēs šīs uzpariktes un vismaz negribēsies ārdīt plauktus?

Vēl viena kaķim briesmīgāka metode - kaķi var ielikt norobežotā telpā, teiksim, vienā istabā, kur vismazāk, ko gāzt. Visbriesmīgāk laikam būtu likt kaķi krātiņā, kas teorētiski arī ir variants, bet, manuprāt, ir ļoti nežēlīgs, stresains un nav nekāds risinājums.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: