pajautaa

« previous entry | next entry »
Apr. 4., 2013 | 09:50 am
posted by: lavendera in pajautaa

Kāds ir efektīvākais veids, kā septītās klases bērnam trīs atlikušajos mācību gada mēnešos samācīt krievu valodu pietiekami, lai nebūtu jāpaliek uz otru gadu?
(Privātskolotājam naudas nav.)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {33}

from: [info]lotele
date: Apr. 4., 2013 - 01:23 pm
#

pa galvu skolotājai, labi, nē, vnk vajag aprunāties ar skoloāju, ko viņa visu šo laiku ir darījusi ar audzēkni, kāpēc nav ziņots jau pirmā semesttra noslēgumā, jāzin kā citiem klasē klājas.

pati atceros,ka uzsākot krievu valodu 6ajā vai 7ajā klasē, visi grupā zināja un mācēja runāt, lasīt, daži indivīdi nepārāk raiti, bet bija jau vārdu krājums un sajēga par kkādiem locījumiem, es atnācu ar savu sākumskolas pieredzi, kur mācījāmies pa 3 vārdiņiem nedēļā un kā lasīt, nebēdājot par to kā skan.
rezultātā krievu valodas stundas man bija bezjēdzīgs murgs, jo pelnīju vienus divniekus, ja vien nebiaj jāmācās kāds dzejolis no galvas, tie man labi gāja iekšā, tad varēju uzlabot situāciju ar kādu 8nieku. skolotājai bija pilnīgi vienalga, nepiegāja ne ar kādu īpašo pieeju pie tiem, kas runāt nerunāja krievisiki, bet bija ieinteresēti mācīties un sākt runāt. rezultātā, sāku runāt krieviski tikai 21 gada vecumā, jo kolēģi visi bija krievi, man bija garlaicīgi un ja jau viņi var ar kļūdam runāt ar mani latviski, kāpēc man nerunāt ar kļūdām krieviski? izlasīt šo un to es varu, bet ja man tagad palūgtu no latviešu uz krievu pārtulkot jelko un uzrakstīt, izdarīt nespētu.
BET tajā pat laikā mana mazā māsa uzsāka krievu valodu tikai augstskolā, grupā tā pati situācija, visi zin valodu, runā un raksta, mana māsa pilnīga 0, jo visu skolas laiku mācījās vācu valodu. pasniedzēja ļoti centās palīdzēt, deva vieglākus mājas darbus papildus uzdotajiem, ieteica grāmatas ko paskatīties, pašķirstīt, diemžēl pirmā semestra noslēgumā pārbaudes darbs visiem tika viens un māsa saņēma nesekmīgu, ar otro piegājienu pārvarēja sekmības slieksni knapi, knapi. toties pavasara semestra noslēgumā pasniedzēja bija sagatavojusi īpašu eksāmenu māsai, respektīvi visi grupā rakstīja savādāku eksāmenu kā mana māsa, viņai laikam netika pārdomu darbs, bet bija papildus jautājumi gramatikā un kas tāds un galā esošais 6 viņu ļoti apmierināja un arī no valodas viņai vairs tik ļoti bail nav.

Šajā gadījumā jārunā ar skolotāju, lai iesaka, lai parāda ko darīt, kā darīt, lai dod mājienus, kas var parādīties gala noslēguma kontroldarbā, ne vnk pateikt "tev ir 3 mēneši lai iemācītos VISU"

Atbildēt