pajautaa

kuņģa čūla un ģimenes ārsta nomaiņa

« previous entry | next entry »
Mar. 16., 2013 | 03:20 pm
posted by: ulvs in pajautaa

Spriežot pēc simptomiem, izskatās, ka būšu noķēris vai sekmējis savā kuņģī čūlas veidošanos. Kāds ir tipiskais rīcības plāns šādā gadījumā? Neiet pie ārsta, bet lietot tautas medicīnu (kāposti, kumelītes un tā tālāk) un speciālu "maigo" diētu, un cerēt, ka pāries, vai arī iet pie ārsta un rīt kobru un pēcāk antibiotikas (vai ko tamlīdzīgu)? Bet pie ārsta aiziet ir grūti, jo viņš ir tālu no manas tagadējās dzīvesvietas, un mums ir sliktas attiecības. Un man nepatīk ideja par antibiotiku kursu (pats vārds "antibiotika" izklausās biedējoši).

Tāpēc otrs jautājums. Vēlos nomainīt ģim.ārstu uz tādu, kurš apkalpo pacientus manas jaunās dzīvesvietas reģionā (Lāčplēša/Čaka krustojums, ja tas kaut ko maina), citādāk jābrauc no 1 Rīgas gala uz 2. Jautājums: vai man obligāti ir jābūt deklarētam pašreizējā dzīves vietā, lai ģimenes ārstam nebūtu tiesības atteikt man savu zvērestu un pakalpojumus? Vai arī vienalga?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {38}

dominika

from: [info]dominika
date: Mar. 18., 2013 - 09:04 am
#

Es domāju, ka ir gadījumi, kad tomēr vērts sekot ārsta ieteikumiem un izvēlēties metodes, kas ir pārbaudītas uz tūkstošiem pacientu, nevis uz savu roku dakterēties ar to, kas (šķietami) palīdz individuāli. Un vispirms noskaidrot, kas kuņģī notiek, ar to pašu nelaimīgo "kobru". Čūla nav iesnas, čūlas mēdz arī plīst un ja tad pāris stundu laikā neaizrauj uz slimnīcu, ir visas iespējas atvadīties no šīs pasaules.
Un ja skābes kuņģī ir par daudz, tā ir jāmazina. Ko nozīmē dedzināšanas sajūta - tā nozīmē, ka skābe dedzina kuņģa gļotādu. Ja skābe uzlītu uz rokas - tad arī vajadzetu ieberzēt ar ķiploku?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kokuaita
date: Mar. 18., 2013 - 09:38 am
#

Nenoliedzu aarsta konsultaaciju un aarsteeshanu. Chuulu aarsteeshanaa neesmu iedziljinaajusies, Tev var buut taisniiba, gastriita un atviljnja gan, un tie meedz buut un ir pazeminaatas skaabes deelj. Ja pietiek ar aarsta idejaam, cool, man nepietika un labaak nepalika.

Atbildēt | Iepriekšējais