pajautaa

Biedrības, algas, nodokļi

« previous entry | next entry »
Mar. 1., 2013 | 10:23 am
posted by: bljanna in pajautaa

Ir biedrība. Esmu dibinātāja, valdes locekle. Gribu sev nelielu algu.

1) Cik noprotu, man jāpieņem darbā pašai sevi, ja? T.i., slēdzot ar sevi līgumu un tajā brīdī par to ziņojot VID (ka esmu kļuvusi par nodokļu maksātāju)?

2) Vai manai biedrībai kā darba devējai, maksājot sev algu, jāmaksā arī, piem., valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (darba devēja iemaksu daļa + darba ņēmēja iemaksu daļa)? (Jo tas baigi nerullē.)

3) UN kā darba ņēmējai man arī jāmaksā IIN?? (Jo tas baigi nerullē.)

Kaut kā dubultīgi sanāk, ibio.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

from: [info]amatieris
date: Mar. 1., 2013 - 11:49 am
#

Nu, man likums Par valsts sociālo apdrošināšanu saka tā:
(13) Fiziskā persona, kuras pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijas Republikā un kura saņem autoratlīdzību (autortiesību un blakustiesību atlīdzību), izņemot autortiesību mantinieku un citu autortiesību pārņēmēju, un ir sasniegusi vecumu, kas dod tiesības saņemt valsts vecuma pensiju, vai kurai ir piešķirta valsts vecuma pensija (tai skaitā priekšlaicīgi), vai kura ir I vai II grupas invalīds, nav obligāti sociāli apdrošināmā persona.

(14) Personai, kura ir darba ņēmējs un vienlaikus saņem arī autoratlīdzību (autortiesību un blakustiesību atlīdzību), ir tiesības izvēlēties: vai nu no autoratlīdzības (autortiesību un blakustiesību atlīdzības) ienākuma neveikt sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, vai no autoratlīdzības (autortiesību un blakustiesību atlīdzības) ienākuma veikt sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas atbilstoši pašnodarbinātajiem noteiktajai likmei un kārtībai. Šādu izvēli persona var izdarīt tikai vienu reizi par pārskata ceturksni līdz termiņam, kas pašnodarbinātajam noteikts obligāto iemaksu veikšanai.

Pārāk neiedziļinājos + jau kādu laiku esmu no tā visa prom. Iespējams, ir kādas izmaiņas. http://www.likumi.lv/doc.php?id=45466&from=off

Atbildēt | Iepriekšējais