ASV --> LV

« previous entry | next entry »
Nov. 6., 2012 | 11:27 am
posted by: valium in pajautaa

Kā īsti ir ar paciņām no ASV? CIk saprotu, ja pasūtu no uzņēmuma, tad aprēķina PVN/Muitu par sūtījumā norādīto preces vērtību + pasta izdevumiem. Savukārt gadījumā, ja paciņu sūta privātpersona, kurā iekšā ir kaut kāda manta, tad par šo paciņu PVN/Muitu aprēķina?

Google pārāk daudz visa kā atrodas...

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

from: [info]valium
date: Nov. 6., 2012 - 05:02 pm
#

Tas ir skaidrs, nevajag lieki "dzesēt muti", nu esi, esi Tu gudrs :)
Mani interesē, kā reālajā dzīvē ir! Dzirdēts, ka ir sūtījuši paciņas no ASV uz Valmieru, nevis Rīgu, un tur pat 100 usd vērtai paciņai nekas neticis aprēķināts. Kā arī gadījumi, kad preces atmuitošana izmaksājusi dārgāk nekā pati prece. Tāpēc arī jautāju šeit kāda personīgo pieredzi, lai zinātu, ar ko rēķināties un kā labāk darīt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ilūziju purvā

from: [info]mandersons
date: Nov. 7., 2012 - 09:38 am
#

47usd ir mazāk par 150eiro un tur nav ko aprēķināt =D

a ja nopietni... tad svarīgi ir kāda kompānija nodroshina sūtīšanu un izņemšanu Latvijā. Ja iekš LV pēdējais punkts ir Latvijas pasts, tad parasti viņi visu jau ir iepriekš aprēķinājuši un saņemot preci pie reizes jāsamksā nodoklis un komisija par nodokļa ieturēšanu (man sanāca tā, ka komisija bija lielāka par maksājamo nodokli). Ja preces izņamšana notiek ar kurjerpastu, tad var sanākt visādi... Viņi var skatīties sūtījuma saturu un pēc kaut kādām analogu preču cenu tabulām pārbaudīt sūtījumā norādīto vērtību. Ja pēc tabulām viņi kko nesaprot/sarēķina nepareizi, tad pašam ir jāiet cīnīties par savu taisnību un jābraukā kurjerserviss <-> muita (nekas sarežģīts nebija, bet čakars uz pusdienu).

Atbildēt | Iepriekšējais