pajautaa

Auto uzturēšanas izmaksas

« previous entry | next entry »
Okt. 29., 2012 | 12:47 pm
posted by: zebra in pajautaa

Tiek vilkti + un - persinīgā auto iegādei (lai saptastu, vai taksometra pakalpojumi spiedīgās situācijās joprojām nesanāk lētāk). Tātad, kādas ir ar auto uzturēšanu saistītās neizbēgamās izmaksas (apskates, nodokļi un citi brīnumi, par ko man būs žēl naudu atdot), neskaitot paša auto iegādi un benzīnu. Auto, droši vien, būs pavecs (ar vēlmi iekļauties ~ 1000 ls robežās par pirkumu) un domāts turēt pie mājas.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {36}

from: [info]citronz
date: Okt. 29., 2012 - 12:58 pm
#

Atkarīgs, cik bieži un cik tālu jābrauc. Principā, ja reāli spiedīgās situācijas ir ļoti reti un brauciens ar taksi nav paredzēts gluži uz Daugavpili, tad personīgais auto ir ekstra.
Obligātās izmaksas- tehniskā, nodokļi (atkarīgs no konkrētā modeļa), OCTA, protams, jau minētās riepu maiņas, pašas riepas vidēji reizi 3-4 gados jāpērk jaunas, visādas apkopes (biežums atkarīgs no nobraukuma). Ja brauksi reizi mēnsī, nav vērts droši vien.

Atbildēt | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Okt. 29., 2012 - 02:28 pm
#

Vispār jau mašīnām "patīk", ka tās tiek vairāk vai mazāk regulāri brauktas. Ja brauc reti, tad problēmas ir ar akumulatora pašizlādi, ar bremžu rūsēšanām un iesprūšanu un vēl visādas vainas parādās.
Ir arī nemateriāla starpība - reta braukšana neļauj uzturēt pietiekamu autovadītāja kvalifikāciju, lai droši justos satiksmē.

Atbildēt | Iepriekšējais