pajautaa

studēšana divās augstskolās

« previous entry | next entry »
Jun. 29., 2012 | 11:49 am
posted by: tikko_pamodos in pajautaa

Radies šāds jautājums - vai var vienlaicīgi studēt divās augstskolās Latvijā (LU un LKA)? T.i. vai ir kāds likums vai MK noteikumi, kuros būtu pieminēta šāda situācijas iespējamība vai neiespējamība? Mēģināju meklēt informāciju likumi.lv, bet nekādu skaidrību neguvu. Varbūt kāds no jums zina vai ir bijis šādā situācijā?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {52}

zane

from: [info]lidot
date: Jun. 29., 2012 - 12:35 pm
#

Mūzikas akadēmijā mācījās budžetā, LU maksāja pati. LU gan viņa mācījās neklātienē. Abas pabeidza 2010.gadā. man arī pašai ir bijuši kursabiedri, kuri mācās divās augstskolās vienlaikus.

IZM mājaslapā atrodama info, ka par budžeta līdzekļiem var studēt vairākas reizes, bet priekšroka ir tiem, kas to dara pirmo reizi. par valsts budžeta līdzekļiem vienlaikus var studēt tikai vienā studiju programmā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tikko_pamodos

from: [info]tikko_pamodos
date: Jun. 29., 2012 - 12:36 pm
#

Pareizi, ir taču arī IZM lapa! Paldies, tur nebiju iedomājusies paskatīties, papētīšu.

Atbildēt | Iepriekšējais


zane

http://izm.izm.gov.lv/aktualitates/faq.html

from: [info]lidot
date: Jun. 29., 2012 - 12:36 pm
#

Vai ir iespējams studēt 2 augstskolās vienlaicīgi?

Augstskolu likums neaizliedz vienlaicīgi studēt vairākās studiju programmās, tas izriet no Augstskolu likuma 47.panta otrā daļas, kas paredz, ka par valsts budžeta līdzekļiem vienlaikus var studēt tikai vienā studiju programmā.

Vai ir iespējams iegūt divas augstākās izglītības par valsts budžeta naudu?

Tiesības studēt par valsts budžeta līdzekļiem noteikta akadēmiskā grāda (bakalaurs, maģistrs), zinātniskā grāda (doktors) vai augstākās izglītības profesionālās kvalifikācijas iegūšanai var tikt izmantotas vairākas reizes. Tomēr, priekšroka studijām par valsts budžeta līdzekļiem ir tām personām, kuras attiecīgo akadēmisko grādu vai augstākās izglītības profesionālo kvalifikāciju par valsts budžeta līdzekļiem iegūst pirmo reizi. Par valsts budžeta līdzekļiem vienlaikus var studēt tikai vienā studiju programmā.

Atbildēt | Iepriekšējais